Hakkari’de “Ürün güvenliği ve Piyasa Gözetim Denetim” semineri

Hakkari’de “Ürün güvenliği ve Piyasa Gözetim Denetim” semineri

Hakkari Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü 22-26 Ekim 'Ürün Güvenliği' haftası etkinlikleri çerçevesinde “Ürün Güvenliği ve Piyasa Gözetim Denetim” bilgilendirme programı düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen seminere, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Hakkari Üniversitesi Genel Sekreteri Kerim Akar, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca, İş-Kur İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, Zarar Tespit Komisyonu üyesi Ensar Dündan, HATSO Genel Sekreteri Fikret Keskin, DAKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hilal Turgay, KOSGEB Hakkari İl Temsilcisi Uzman Saadet Özbek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Seminerde söz alan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca, üretilen ürünlerin temel standartlara uygun olup olmadığının denetlenmesinin temel bir kamu hizmeti olduğunu söyledi.

Üretim konusunda ne kadar istekli ve hassas isek vatandaşlarımızın tehlikeli ya da kalitesiz ürünler kullanmasını engellemekte de bir o kadar hassas davranmaktayız diyen Koca, "Yaptığımız denetimlerde asansörlerden, elektrik-elektroniğe, otomotivden basınçlı ekipmanlara, makinalardan gaz yakan cihazlara kadar birçok ürünün ilgili teknik düzenlemesine uygun olup olmadığını tespit ediyoruz. Böylelikle hem vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin ediyor hem de ürün piyasasının kalitesini koruyoruz" dedi.

Etkin denetim mekanizması için kurulan “130 İhbar ve Şikayet" hattına çok önem verildiklerini anlatan Koca sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ürün kullanıcılarının bu konuda hassas davranıp bu hattımız aracılığı ile bize mutlak süratle ulaşmalarını istiyoruz. Ayrıca Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren TÜBİTAK, KOSGEB, Kalkınma Ajanları, TSE gibi kuruluşlar ile Ülkemizin geleceği ile ilgi önemli atılımlar yapacak olan Bakanlığımız Siz değerli öğretim elemanı arkadaşlarımızın ve öğrencilerimizin sunacağı proje ve yenilikçi fikirlerini desteklemektedir"

Koca'dan sonra söz alan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’e ve seminere katılan Vali Yardımcısı Mustafa Pala’ya,  kurum amirlerine, akademisyenlere  ve öğrencilere teşekkür etti.

1-743.jpg2-681.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.