Hakkari'de üniversite öğrencileri için hazırlık yapılıyor!

Hakkari'de üniversite öğrencileri için hazırlık yapılıyor!

Yüz yüze eğitimin başlayacağı Hakkari üniversitesinde öğrenim görecek öğrencilerin sorunları ve kalacakları yurtlar ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

HAKKARİ OBJERKTİF HABER

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı üniversite öğrenci yurtları, Kovid-19 önlemleri kapsamında gençleri ağırlamaya hazırlanıyor. 

Hakkari'de Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık Başkanlığında Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ve İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar ile ilgili kurum amirlerinin katılımı ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda kısa bir açıklama yapan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, pandemi sürecinin ardından üniversitede yüz yüze eğitimin başlayacağını söyledi.

Hakkari'de 3 bin civarında üniversite öğrencisi olduğunu belirten Vali Akbıyık, "Bunların her türlü problemlerini ilgili arkadaşlarla rektörümüzle emniyet müdürümüzle konuşacağız. Bunu içinde barınma sorunu da var. Öğrencilerimizin 2 yıl aradan sonra pandemi sürecinin ardından geliyor olmaları vesilesi ile bazı tedbirleri arkadaşlar ile istişare edeceğiz. Tabi gelen öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmeleri için bazı tedbirleri alacağız. Bunları tek tek istişare edeceğiz. Gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde misafir etmek ve daha iyi eğitim alabilmeleri için, her türlü imkanı ve fırsatı onlara sunmak için bu toplantıyı yapıyoruz" dedi. 

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. 

Toplantıya Vali Yardımları Tevfik Kumbasar, Mustafa Berat Kasımolu, Hakkari Üniversite Rektörü Prof.Dr. Ömer Pakiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum