Hakkari’de ucuz sebze izdihamı!

Hakkari’de ucuz sebze izdihamı!

Sebze meyve fiyatlarının el yaktığı bir dönemde bir vatandaşın Batman’dan getirdiği ve 3 kilosunu 10 TL’ye sattığı sebze izdihama yol açtı. Vatandaşlar ucuz sebzeyi alabilmek için adeta birbiri ile yarıştı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Meyve ve sebzedeki fiyat artışı 2019 yılının ilk aylarından itibaren vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi "Tanzim Satış" noktalarıyla meyve-sebzedeki ateş düşürülmeye çalışılırken, seçimlerin ardından fiyatlarda yeniden artış görülmeye başlandı. 

Ramazan ayı ile birlikte sebzeye olan talep artınca en pahalı sebzenin piyasaya sürüldüğü yerlerden biri olan Hakkari’de bir vatandaşın Batman’dan getirdiği ve 3 kilosunu 10 TL’ye sattığı sebze izdihama yol açtı. 

VEDAŞ il binası önünde vatandaşın ucuz sebze alabilmek için verdiği mücadele dikkatlerden kaçmadı. 

Hekim Kıskan isimli vatandaş, “Hakkari’de sebze çok pahalıdır. Vatandaş alamıyor. Burada şuanda 3 kilo 10 milyona satılıyor. Millet perişan durumda. Domatesin kilosu 10 TL’dir. Ama şuan 10 kilo 10 milyondur. Vatandaş alıyor. Ne iş var ne güç halk perişan durumdadır. O yüzden bu izdiham oluştu. 1 saatte hepsi satıldı. Domates var, patlıcan var, salatalık var, kabak var. Evlerin ihtiyacı olan sebzeler satılıyor. Vatandaşın dükkanda sebze alacak gücü yok. Burada insanların bütçesine göre satılıyor. O yüzden hemen bitti. Hakkari’de iş yok. İnsanlar evlerine ekmek götüremeyecek kadar zor durumdalar” dedi

İsmail Tan isimli esnaf ise “Bu sene sebze ve meyve fiyatları çok yüksekti. Çok pahalı halk satın alamıyor. İnsanlar aç. Çarlistonun kilosu, biberin, patlıcanın kilosu 18 TL’dir. Fakirin alım gücü yok. İyidir bu araba ile sebze getirilmiş. Halk almaya çalışıyor. Domates, salatalık, soğan var. Patlıcan var, kabak satılıyor. Mutfak için iyidir. Ramazandır Allah razı olsun. Bu sebzeler ucuz getirildi. Vatandaş da memnun oldu. Hem para kazandı hem de millet dua etti. Böyle ucuz eşyalar gelirse halkın keyfi yerine gelir. Fakirler bir şeyler alabilir. Çok pahalı olduğu için halk dükkanlara, manavlara gidip alamıyor. Bu çok iyi oldu. “ diye konuştu. 

Sebzesi Ali Özer de “Bu sebzeyi Batman’dan getirdim. Her şey var. Domates, patlıcan, biber, çarli, kabak salatalık, 3 kilosunu 10 TL’ye satıyoruz. Millet de buna sevindi. 1 saatte bir araba dolusu sebze sattık. Bişey kalmadı. Vatandaş için de iyi oldu. Vatandaş çoktandır böyle ucuz sebze tüketmemişti. 1 kilo domates 5- 6 TL iken biz 5 kiloyu 10 TL’ye sattık. Biz aynı zamanda bir sevap da işledik. Bir saatte bütün sebzemizi sattık. Bundan sonra da devam edeceğiz. Yine 3 kiloyu 10 TL’ye satmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum