Hakkari'de üçüncü büyük Covid 19 denetimi

Hakkari'de üçüncü büyük Covid 19 denetimi

İçişleri Bakanlığının Kovid-19 tedbirleri kapsamında 81 ile gönderdiği genelgenin ardından Hakkari’de de koronavirüs tedbirleri artırıldı. Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın katılımı ile denetim yapıldı.  

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını vakaları günden güne artarken, tüm Türkiye’de olduğu gibi Hakkari’de de koronavirüse karşı tedbirler alınıyor. 

İl genelinde başlatılan koronavirüs uygulamasının üçüncü büyük denetimi Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, ilgili kurumların müdürleri, tarım, zabıta ve polis ekiplerinin katılımı ile yapıldı. 

Kapsamlı denetim öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, vali yardımcıları, kaymakamlar, emniyet, jandarma, kurum müdürleri, belediye, odalar, okular müdürleri ile birlikte alanlarda korona virüs denetimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tüm birimler ile birlikte her türlü imkanı seferber ettiklerini belirten Vali Akbıyık, “İçişleri bakanlığımızın talimatlarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde her yerde olduğu gibi bizde Hakkari’de korona virüsün yayılmasını en aza indirmek amacıyla tüm kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte her türlü imkanımızı seferber ederek engellemeye çalışıyoruz” dedi. 

‘Sağlık için hepimiz için' sloganı ile denetlemelere başladıklarını kaydeden Vali Akbıyık, “Sağlıklı bir Hakkari için büyüklerimiz için engellilerimiz, yaşlılarımız rahatı için bu denetimi arttırmamız gerekir. Bugün den itibaren yeni bir karar daha aldık. Düğünleri 2 saate indirdik. Düğünler, 15:30-17:30 saatleri arasında yapılacak. Hastalığın yayılmasına neden olan cenaze törenleri, taziyeleri de yasaklamıştık. Bizim görevimiz denetim yapmak ve halkı bilinçlendirmektir. Vatandaşlarımız da maske, sosyal mesafe ve temizliğine dikkat edecek. Düğün salonları, pazarlar, iş yerleri, marketler, lokantalar, kafeteryalar, toplu taşıma, taksiler dahil olmak üzere tüm yaşam alanlarına dikkat etmeliyiz. Yaşlılarımız içinde yeni bir karar daha aldık. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız 13:30-17:30 saatleri arasında sokağa çıkmaları kısıtlandı” dedi.

Vali Akbıyık ve beraberindekiler daha sonra kent merkezinde; denetim yaptı. Maskesi olmayanlara İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince maske verildi.

Antalya’dan kardeşinin düğünü için Hakkari’ye geldiğini belirten Sevda Değirmenci isimli vatandaş ile Vali Akbıyık arasında düğün saatleri ile ilgili diyalog kameralara yansırken, Vali Akbıyık Hakkari’de artan vakarın önüne geçmek için düğün saatlerinde kısıtlama yapmak durumunda kaldıkları bilgisini verdi. 
  
Öte yandan İçişleri Bakanlığının genelgesinin ardından Hakkari'de mahalle ekipleri mahallelerdeki esnaf ve vatandaşları koronavirüs konusunda bilgilendirip, maske - temizlik ve mesafe konusunda dikkatli olmaları için vatandaşlara uyarılarda bulundu.  

foto-galeri-icin-tiklayiniz-052.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum