Hakkari'de toplu taşımaya zam! Halk isyan etti: Hizmet yok, zam var..!

Hakkari'de toplu taşımaya zam! Halk isyan etti: Hizmet yok, zam var..!

Hakkari'de tıka basa doldurulan şehir içi minibüslerde %50 zam yapıldı. Halk tepki gösterdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de 2011 yılından bu yana sabit fiyat olan toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Son dönemlerde yaşanan Benzin, Mazot, Vergi, Sgk zamlarının ardından toplu taşıma ücretlerine de zam geldi. 

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı İrfan Sarı, başkan Muharrem Tekin, Yönetim kurulu üyeleri, Yavuz Özkan, Süleyman Ayhan, ve Halit Yiğit'in yaptığı iştiraki toplantıdan sonra minibüslerde 1 TL olan ücret %50 zamla 1.50 TL'ye yükseldi. 

Vatandaşlar bu duruma şu şekilde tepki gösterdiler; Hem düzgün bir şekilde hizmet vermiyorlar, hemde zam yapıyorlar. Hakkari'deki yöneticiler sadece oturdukları yerde fakir halkı düşünmeden zam yapıyorlar. Yollar bozuk, trafik sorunu anlatılmaz çile, tıka basa minibüsleri dolduruyorlar, Hakkari belediyesi halk otobüsleri getirmişti bu minibüsçüler hızlı gelip gidiyordu ama sonradan otobüsler özelleşti satın alanlarda onlar oldu. Hala bunların üzerine zam yapılıyor. Biz batıya gittiğimizde 30 kilometrelik yola 2.5 tl veriyoruz. ama Hakkari'de tekserden çarşıya 2 kilometreye 1 tl verdiğimiz yetmiyormuş gibi şimdi %50 zam yapılarak 1.50 tl olacak yazık günah değil mi bu halka' şeklinde konuştu.

Şehir içi minibüs şöförler ise; Bizim elimizde olan birşey değil, biz sadece sigortasız şöförleriz, bizde istiyoruz ki zam yapılmasın, sonuçta Burası Hakkari hepimiz akrabayız' diyerek mağduriyetlerini dile getirdiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum