Hakkari'de "Ters Lale ve Uçkun Festivali"

Hakkari'de "Ters Lale ve Uçkun Festivali"

Hakkari’de Valilik ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde "3. Ters Lale ve Uçkun Festivali" düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan festivale katılan vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Etkinliğe, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Mustafa Pala ve Cüneyit Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Dağ ve Komando Tugayı Kurmay Başkanı Piyade Komando Albay Kurmay Başkanı H. Ünal Akmeşe, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik kapsamında Şenler Oteli önünde bir araya gelen vatandaşlar,  davul zurna eşliğinde Valilik önüne kadar yürüdü.

 

Vali ve beraberindeki protokol üyeleri ilk olarak festival alanına kurulan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis tarafından vatandaşlara dağıtılan lokum standı ile Kızılay Hakkari Şubesi, Kahve Deryası, AHS ve Peoples Cafe stantlarını dolaştılar.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu  uçkun bitkisi ve Ters Lale ile ilgili bilgi verdi ve etkinliğin kentin tanıtımına katkı sunduğunu söyledi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, ise festival vesilesi ile vatandaşlarla bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Son yıllarda Hakkari’nin adeta bir festival şehri haline geldiğini anlatan Vali Akbıyık, “Hakkari'de gerçekleştirdiğimiz 3.Kar Festivalinin ardından, 3.Ters Lale ve Uçkun Festivali'ni düzenledik. Ters Lale'nin anavatanı Hakkari'dir. Yörede bolca yetişen uşkun ise halk dilinde her derde devadır. Huzur ve güvenin hakim olduğu Hakkari'de hayat var” dedi

Ters lalenin anavatanının Hakkari olduğunu belirten Akbıyık, şunları söyledi:  "Ters lale hüznün, sevginin, aşkın, mütevaziliğin simgesidir. Bu ender çiçeği, endemik türü yaşatmak, geliştirmek, teşvik etmek amacıyla ters lale festivalini düzenliyoruz. Uçkun da Türkiye'nin bazı bölgelerinde olmasına rağmen en çok Hakkari'de yetişiyor. Bu akşam bol bol uçkun yiyeceğiz. Hüznü, aşkı, eğlenceyi hep beraber doya doya yaşayacağız. Hakkari'nin ramazan geceleri İstanbul'un İstiklal Caddesi gibi Taksim'i gibi, Ankara'nın Kızılay Meydanı gibi şen, insanlar mutlu, huzur ve güven ortamı var. İnşallah bu huzur ve güven halkımızın desteğiyle devam edecek. Kentte her alanda etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bunlar kentimiz için oldukça önemlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Müzik dinletisi, erbane ve Rengi Hakkari Sanat Topluluğunca halk oyunları gösterisinin sunulduğu etkinlikte, yöresel kıyafet defilesi, en güzel uçkun ve en çok uçkun yeme yarışmaları düzenlendi.

Uçkun ve yapraklarını üzerine yerleştiren türkücü Aydın Aydın etkinlik alanına gelerek protokol üyeleri ve binlerce vatandaşa uşkun dağıtarak birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.

Reng-i Hakkari gösterisinin ardından Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, sanatçı Aydın Aydın, polis memurları Hakkarili vatandaşlarla kol kola girerek halay çektiler. Birlik ve beraberliğin en güzel şekilde sergilendiği festival büyük ilgi gördü.

Festival sonunda Ters Lale ve uşkun güzeli Yarışması, en çok uşkun yeme yarışması, en iyi uşkun yarışmasında birince gelenlere Vali İdris Akbıyık tarafından çeyrek altın hediye edildi. Stant kuran esnaflara ise plaket takdim edilirken, basın mensupları ve çok sayıda vatandaşa ise nostaljik radyo hediye edildi.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum