Hakkari’de “Tercih Günleri” etkinliği düzenlendi

Hakkari’de “Tercih Günleri” etkinliği düzenlendi

Hakkari Üniversitesi merkez ve ilçelerinde tüm aday öğrencilerine ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, meslek alanlarını tanıyarak üniversite tercihlerini yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla “Tercih Günleri” etkinliği düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Üniversitesi merkezde, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde  tüm aday öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, meslek alanlarını tanıyarak üniversite tercihlerini yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla “Tercih Günleri” etkinliği düzenledi.

Tercih Günleri etkinliği kapsamında Hakkari’de oluşturulan ve ilçelerideki Milli Eğitim Müdürlükleri tarafında belirtilen alanlarda aday öğrencilere 5 fakülte, 3 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulunun tanıtıldığı ve meslekler hakkında bilgi verilen stantlar kuruldu.

Öğretim elemanları tarafından üniversite adaylarına; üniversitede tercih edebilecekleri bölümler ve iş imkânları hakkında ve üniversitedeki sosyal yaşam konularında bilgiler veriliyor.

 Hakkari Üniversitesi ayrıca  gençlerin gerek üniversitemize gerekse diğer üniversitelere bilinçli tercihler yapmalarına yönelik Öğretim elemanları yardımıyla öğrencilerin aldığı puanlara ve alanlara göre hangi fakülteleri-bölümleri kazanabileceklerine dair bilgilendirmeler de yaptığı belirtildi.

Tercih Günleri etkinliği, Hakkari merkezi olmak üzere ilçelerinde saat 09:00-17:00 saatleri arasında bütün öğrenci adayı, veli, rehberlik öğretmenleri ve ilgililere kapılarını açarak tanıtım hizmeti sunduğu belirtildi.

Üniversite tanıtım  ekibinin, Hakkari merkezde 09-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında şehir merkezi ve Öğretmenevi caddesinde tüm öğrenci adaylarımızın sorularını dinleyerek yanıtlayacağı öğrenildi. 

1-618.jpg2-563.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.