Hakkari’de telefonla görüşebilmek için tepelere ve direklere çıkıyorlar

Hakkari’de telefonla görüşebilmek için tepelere ve direklere çıkıyorlar

Hakkari Durankaya Beldesinden vatandaşlar, telefon şebekeleri çekmediği için 2 kilometre yol yürüyerek dağın tepesinde telefonla görüşmeye çalışıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari  kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Durankaya beldesine bağlı Biçenek, Dere Üstü, Yaylacık, Tarlabaşı ve Bağlar Başı Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar cep telefonuyla görüşmek için şebekenin çektiği tepeye çıkmak zorunda kalıyor. 

Telefonla görüşebilmek için çatılara, ağaç tepelerine ve elektrik direklerine çıktıklarını belirten vatandaşlar şebeke sorunun çözülüp mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

Yaylacık Mahallesi sakinlerinden Hamit Bayram 2004 yılında köylerine kurulan baz istasyonunun halen aktif hale getirilmemesi nedeniyle cep telefonlarını kullanamadıklarını ve baz istasyonunun bir işe yaramadığını söyledi.

Telefon şebekesinin çekmediğini ve bu sebeple tepelere çıkmak zorunda kaldıklarını anlatan Bayram, "O günden bu yana herhangi bir fayda görmedik. Baz istasyonunun elektriğini de çektiler, ama aktif hale getirmediler. Telefon şebekeleri köyden uzaktaki bazı tepelerdeki noktalarda çekiyor. Evlerin içerisinde ise telefonları hiç kullanamıyoruz" ifadelerini kullandı. 

5 mahallede yaklaşık 400 hanenin olduğunu belirten Bayram  şunları kaydetti." Acil bir durumda yaklaşık 2 kilometre yürüyerek dağlara çıkıp görüşme yapmak zorunda kalıyoruz. Bu açıdan çok sıkıntı yaşıyoruz. Özelikler bu virüsün çıktıktan sonra bizler farklı yerlerde yaşayan akrabalarımızı arıyoruz. Onların durumunu soruyoruz. Onlar bizi arıyor fakat ulaşamıyorlar biz bu sorunun bir an önce hal olmasını yetkilerden talep ediyoruz" diye konuştu. 

1-20200404124312.jpg2-20200404124312.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum