Hakkari'de 'Taş kömür' tepkisi büyüyor

Hakkari'de 'Taş kömür' tepkisi büyüyor

Hakkari’de dağıtılan kömür torbalarının içinden taş çıktı. Kömür yerine taşlarla karşılaşan vatandaşlar ilgili firmalara tepkili.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'deki vatandaşların mağduriyetini dile getiren tarafsızlığın tek adresi Hakkari Objektif Haber vatandaşın sesi olmaya devam ediyor.

Hakkari'de İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından daha önce belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömür torbalarının içinden taş çıktı. Evelere taşıdıkları torbalarda kömür yerine taş ile karşılaşan vatandaşlar yol kenarına dizdikleri torbalardan taşları çıkararak, “Eğer yetkililer bizlere inanmıyorsa torbalar burada. Gelip baksınlar” dedi.

TORBALARDAN TAŞ ÇIKIYOR

Berçelan Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlardan Bedel Yiğit, kendilerine yardım diye dağıtılanın kömür değil taş olduğunu dile getirdi. Yolun kenarına istifledikleri torbaların bir an önce alınmasını isteyen Yiğit bir torbayı açarak, “Bize geçenlerde 30 torba kömür dağıtıldı. Biz de bütün kömürleri içeriye taşıdık. Bazıları bu kömürleri 5 kat yukarıya, evlerine taşıdı. Ancak kömür torbalarını açtığımızda içinde yarısından fazlasının taş olduğunu gördük” dedi. Torbadan çıkardığı taşları gösteren Yiğit, “Bakın bunlar taş. İçinde bazı kömür parçaları da olduğundan taşlar kararıyor” dedi.

‘ŞEHİT AİLESİYİZ DEVLET BUNLARI İNCELESİN'

Gazi mahallesinde oturan Şehit ailesinden Fatma Yönlü'de, “Dağıtılan kömürü yakamıyoruz. Biz kömürü satın alacak durumda da değiliz, Engelli çocuklarım var kiradayız ne yapacağımızı bilmiyoruz. Geçen sene dağıtılan kömür iyiydi ama bu sene ki kömür taş çıktı ” ifadesinde bulundu.

‘DEVLET YETKİLİLERİ FİRMALARI DENETLESİN'

Kömür ihalesini tutan firmayı suçlayan Mahmut Şen ise şunları söyledi: “ Bu kömür hepsi taş yetkililere sesleniyorum bu insanlara yazıktır. Kömür yerine taş çıktı. Kömürü getiren şirketler denetlesin iyi kömür göndersinler. 

149324.jpghakkari-komur-tas-cikti-681x383.jpg1-20191112234920.jpg2-20191112234920.jpg3-20191112235012.jpg4-800.jpg7-258.jpg9-124.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
19 Yorum