Hakkari'de 'Tarım ve İnsan' konulu sergi açıldı

Hakkari'de 'Tarım ve İnsan' konulu sergi açıldı

Hakkari'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen "Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Valiliği bahçesindeki sergi açılışına, Hakkari Valisi İdris Akbıyık,  İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Vahap Şimşek, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla düzenlenen 10.  Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf yarışmasında Türkiye genelinde dereceye giren 60 resimden oluşan sergi açıldı.

Serginin açılışını  Hakkari Valisi İdris Akbıyık, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu ve Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vahap Şimşek birlikte yaptılar.

Vali Akbıyık ve beraberindekiler daha sonra sergiyi gezdiler. 

Açılışta konuşan Hakkari Valisi İdris Akbıyık,  "Ülkemizin bir çok ilinde olduğu gibi Hakkari’de de İnsan ve Tarım Konulu fuarımızı açtık. Tarım İnsan temalı dereceye giren fotoğraflarımızın sergisini açtık. Fotoğraf sergisini gezdikten sonra şunu gördüm. İnsanımız milletimizin doğaya, hayvana çevreye vermiş olduğu değeri sevgisini muhabetini gördüm. Bu tüm dünya için örnek bir algı hissiyattır. Bizim milletimizin doğaya olan çevreye olan saygısını, ilgisini korumasını göstermesi açısından önemlidir. Bu tür sergiler ilimizde de yapılan tarımsal bir çok desteğin faaliyetin projenin gelişmesine büyük katkı yapacaktır” dedi.

Vali Akbıyık Hakkari ve ilçelerinde önemli projelere destek verdiklerini belirterek, “Biz de ilimizde bildiğiniz gibi Foto Safari ve Doğa Sporları festivali yapmıştık Çukurca’da . Burada ödüle değer görülen  bazı resimler de gördüm. O da ayrıca Hakkari açısından gurur verici. Bizim Çukurca’da Zap Markamız var Çukurca’nın tahini, susamı, pirinci gerçekten ünlü. Yine Yüksekova’da mandacılığı ve aspir bitkisini destekliyoruz. Şemdinli2nin balını, Hakkari’nin küçük baş hayvancılığını, yine kilim gibi bir çok alanda desteklerimiz var. Bu tarımsal sergilerin eğitimlerin projelerin halkımızın da bilinçlenmesinde, ilimizin gelişmesine büyük katkı yapacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.