Hakkari'de Tarihi Halil Kilisesi onarılmaya bekliyor

Hakkari'de Tarihi Halil Kilisesi onarılmaya bekliyor

Hakkari'de Nasturilere ait olduğu sanılan Halil Kilisesi onarılmayı bekliyor.

Zap Vadisi'nin Helel mevkiinde bulunan ve Nasturilere ait olduğu sanılan bin 500 yıllık geçmişe sahip Halil Kilisesi, bu yılda ayakta kalmayı başardı. Ağır kış şartları nedeniyle büyük ölçüde tahrip olan kilise, onarılacağı günü bekliyor.

Bölgenin değişik noktalarında bulunan birçok tarihi yapının restore edilmeyi beklediğini ifade eden vatandaşlar, ağır kış şartlarına rağmen kiliselerin ayakta kalmayı başardığını belirttiler.

Dikdörtgen planlı olan ve doğu-batı doğrultusunda üzeri beşik tonoz ile örtülmüş kilise, batı yönündeki mazgal pencereleri ile içerisi aydınlatılmış. Kilisenin girişten sonraki bölümüne ise sivri kemerli iki demir kapıdan geçiliyor.

tarihi-halil-kilisesi-onarilmaya-bekliyor-001-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.