Hakkari'de 'TAMP Masabaşı' tatbikatı gerçekleştirildi

Hakkari'de 'TAMP Masabaşı' tatbikatı gerçekleştirildi

Hakkari İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Müdahale Planının (TAMP) masabaşı tatbikatı gerçekleştirildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemek amacıyla, Türkiye Afet Müdahale Planı esas alınarak DAMP hazırlanmıştı.

TAMP uygulanabilirliğini artırmak, ana ve destek çözüm ortağı kurumlarda farkındalık oluşturmak ve yerel düzey hizmet grubu operasyon planlarındaki olası çakışma ve eksiklikleri tespit edebilmek amacıyla Hakkari Üniversitesi Konferans Salonunda DAMP masabaşı tatbikatı gerçekleştirildi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ile kentte faaliyet gösteren  kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldığı.

Programda söz alan İl Afad ve Acil Durum Müdürü Özgür Bostancı, Türkiye Afed Müdahele Planı çerçevesinde İl Afed Müdahale planını kapsamında Hakkari’de öngörülen bir deprem senaryosu üzerinden bir tatbikat gerçekleştireceklerini söyledi. 

Hakkari Valisi İdris Akbıyık ise Hakkari’de 7 şiddetinde bir deprem gerçekleşmesi durumunda olacak zararları, tedbirleri, koordinasyonu AFAD’n ve diğer kurum kuruluşların neler yapması gerektiğini senaryo çerçevesinde göreceklerini kaydetti. 

Vali Akıyık, Hakkari’nin birinci derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çekerek, “ Burada bizde acil durum esnasında hangi görevi kim nasıl yapacak. Bunları da afet öncesi uygulamalı olarak görmemiz gerekiyor. İlimizde 7 şiddetinde bir depremin gerçekleştirilmesi durumunda olacak zararları, tedbirleri hazırlıkları burada AFAD’ın ilgili tüm kurum ve kuruluşların, vatandaşlarımızın neler yapacaklarını senaryo çerçevesinde göreceğiz. Hakkari ilimiz birinci deprem kuşağında bulunuyor. Özelikle Yüksekova ilçemizde bir fay hattının geçtiğini biliyoruz. Ülkemiz acı tecrübelerden geçmiştir. Ülke olarak bu acı tecrübelerden geçtiğimiz için daha hazırlıklıyız” dedi.

Masabaşı tatbikatında hazırlanan senaryo gereği Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen 7 büyüklüğünde bir deprem olduğu farz edildi. 

Hakkari Merkez, Şemdinli ve Derecik ilçelerinde de etkili olan deprem deprem haberini alan İl Afet Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyelerinin İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine, Hizmet Grubu Yöneticilerinin ise toplanma alanlarına intikali ile tatbikat başlamış. Her hizmet gurubunun kendi planlarına uygun olarak senaryo gereği olan depremin Hakkari’de yol açtığı hasara müdahale yöntemleri yine bizzat Hizmet Grubu Yöneticileri tarafından anlatılmış, İl Afet Acil Durum Koordinasyon Kurulunca da depremin ilk dakikasından itibaren hizmet gruplarına gerekli müdahalelin yapılmasına dair talimatlar verildi.

Yapılan genel değerlendirmenin ardından masabaşı tatbikatı sona erdi.

4-516.jpg1-880.jpg

6-265.jpg7-176.jpg2-801.jpg3-637.jpg

5-364.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.