Hakkari'de Sokak Hayvanları İçin Rehabilitasyon Merkezi Açıldı

Hakkari'de Sokak Hayvanları İçin Rehabilitasyon Merkezi Açıldı

Sokak hayvanlarının rehabilite ve tedavi edilebilmesi için Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün başlattığı çalışmalar kapsamında başıboş sokak hayvanlarını yakalama kısırlaştırma aşılama gibi klinik işlemlerin yapılabileceği kapsamlı bir merkez açıldı

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Belediyesi Sümbül Mahallesinde bulunan Otogar hizmet binasının zemin katında bulunan merkezin açılışını Belediye Başkan vekili Cüneyt Epcim ve Projeye katkıda bulunan Hayvan Severler Konfederasyonu HAYTAP üyeleri gerçekleştirdi.

Rehabilitasyon merkezimizde sahipsiz sokak hayvanlarının teknik bir ekip tarafından yakalanıp, burada veteriner hekim tarafından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kısırlaştırma operasyonu yapılıp gerekli aşılarının yapılarak küpe takılıp daha sonra yeniden doğal yaşam alanlarına kavuşturulacak.

Ayrıca çeşitli kazalar sonucu yaralanan hayvanların ise iyileşme sürecine kadar tedavileri sağlanacak.

ttt.jpgrmerkzi1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.