Hakkari’de soğukta ayakları donan at kurtarıldı  

Hakkari’de soğukta ayakları donan at kurtarıldı  

Karda mahsur kalan ve ayakları donan sahipsiz at Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.  

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Berçelan Yaylası yolunda karda mahsur kalan ve soğuktan ayakları donan sahipsiz atı kurtarmak için çalışma başlattı.

Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgeye geçen ekipler dondurucu soğuk havaya rağmen uzun uğraşların ardından ayakları donan ve karda yarı baygın yatan atı beraberinde götürdükleri bir brandanın üzerine yatırıp sürükleyerek bulunduğu yerden çıkarttılar.

 Burada ilk tedavisi yapılan sahipsiz ata yem verildi.

 Yeni Mahalle sakini Osman Cindioğlu ata sahip çıkıp sahibi bulunana kadar ahırında besleyeceğini söyledi.

 Hakkari Belediyesi Veteriner  sağlık tekniker Fatih Çiftçi ve beraberindeki ekip bu örnek davranıştan dolayı duyarlı vatandaş Osman Cindioğlu’na teşekkür ederek atın tüm tedavilerini yapmaya devam edeceklerini belirttiler. 

1-20200213101313.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.