Hakkari'de silah ve mühimmat ele geçirildi!

Hakkari'de silah ve mühimmat ele geçirildi!

Hakkari Valiliği, kent merkezi ile Yüksekova ve Derecik ilçelerinin kırsalında düzenlenen operasyonlarda çeşitli miktarda silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün finans kaynaklarına yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 13.12.2018 günü İlimiz Derecik İlçesi İkidere Bölgesinde icra edilen keşif, gözetleme ve devriye faaliyeti esnasında 1.500 adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir..

Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;   
      
14.12.2018 günü İlimiz Yüksekova İlçesi Bağdaş Köyü kırsal alanında tespit edilen bir sığınakta yapılan aramada;- 1 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği,- 1 adet AK-47 Kalaşnikof şarjörü,
- 9 adet AK-47 Kalaşnikof fişeği,- 323 adet PKM makineli tüfeğe ait fişek ve 1 adet küçük tüp ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;   
      
15.12.2018 günü İlimiz Merkez Kavaklı Köyü kırsal alanında icra edilen operasyon neticesinde;
- 1 adet Doçka silahı,- 1 adet Doçka sehpası,- 200 adet Doçka mühimmatı ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.