Hakkari'de SES üyesi hemşire açığa alındı!

Hakkari'de SES üyesi hemşire açığa alındı!

Hakkari Devlet Hastanesinde görevli KESK'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) eski Hakkari Şube Eşbaşkanı Aysel Dinç Soydan'ın açığa alındığı iddia edildi. KESK Soydan'ın göreve iade edilmesini istedi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Devlet Hastanesi Yoğun Bakım ünitesinde hemşire olarak çalışan önceki dönem SES Hakkâri Şubesi Eşbaşkanı ve yeni dönem SES denetleme kurulu Aysel Dinç Soydan'ın açığa alındığı belirtildi.

KESK Hakkari Şubeler Platformundan konu ile ilgili yapılan açıklamada, Soydan'ın asılsız ve gerçeklikten uzak iddialar üzerine adli süreç beklenmeden açığa alındığı ileri sürüldü. 

KESK olarak verilen bu kararı kabul etmedikleri ifadelerine yer verilen açıklamada, "Arkadaşımıza yapılan bu haksızlığa karşı her türlü hukuki ve demokratik hakkımızı kullanacağımızı belirtmek istiyoruz. Bu açığa alınma kararının derhal düzeltilerek, arkadaşımızın göreve başlatılması ve adli sürecin sonuçlanmasının beklenilmesini istiyoruz. Tüm dünyada yaşanan ve ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 salgının yaşandığı, sağlık çalışanlarının hayatlarını riske atarak mücadele yürüttüğü, sağlık çalışan ihtiyacının çok yoğun olduğu ve ne kadar değerli olduğunun hissedildiği böyle bir süreçte bu yönlü bir kararın verilmiş olmasının ahlaki ve vicdani hiçbir dayanağı yoktur. Kamuda ihraç edilmiş sağılık çalışanlarının göreve iadesinin konuşulduğu böylesi olağan üstü bir süreçte KESK olarak her türlü hukuksuz ihraç, açığa alma ve baskıya boyun eğmeyeceğimizi ve Aysel arkadaşımızın yalnız olmadığını belirtmek isteriz" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum