Hakkari'de Şehit olan askerler memleketlerine uğurlandı

Hakkari'de Şehit olan askerler memleketlerine uğurlandı

PKK saldırısında şehit olan uzman çavuşlar Mehmet Türken ve Musa Sayan, Hakkari'de düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin karşısında, sınırın diğer taarfından Awdalkevi dağı bölgesinde, operasyon yürüten güvenlik güçlerine, PKK tarafından ateş açıldı. Saldırıda 2 uzman çavuş şehit oldu. Şehitler, 2 çocuk babası Uzman Çavuş Mehmet Türken (29) ile Mersin nüfusuna kayıtlı  evli 1 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Musa Sayan (28) için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene; Hakkari Vali Yardımcıları Bekir Abacı, Mehmet Nurullah Karaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Ak Parti Milletvekili adayları Av. Abdulmecit Tahran, Nurettin Fırat, MHP Milletvekili adayı Fatih Özbek, VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir, Güvenlik Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak, Şehit Uzman Çavuş Mehmet Türken eşi ve çocukları. polis memurları, askerler ve kurum amirleri katıldı.

Törende şehitler için saygı duruşundu bulunuldu ve istiklal marşı okundu. Şehit askerlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından dualar okundu. Askerler ve Özel Harekat polisleri tarafından tekbirler getirilerek helikoptere konulan şehit uzman çavuşlar Mehmet Türken ile Musa Sayan, toprağa verilmek üzere memleketleri Kırıkkale ve Mersin'e uğurlanmak üzere helikopterle Van'a gönderildi.

2-452.jpg4-319.jpg6-156.jpgimg_5455.jpgimg_5480.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.