Hakkari'de Şehit Düşen Askeri de Dolandırmış

Hakkari'de Şehit Düşen Askeri de Dolandırmış

Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın'a binlerce askerin de para yatırdığı ortaya çıktı. Aydın'ın dolandırdığı askerler arasında geçen yıl Hakkari'de şehit düşen asker de bulunuyor.

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu Çiftlik Bank vurgunuyla ilgili çarpıcı bilgilere ulaştı. Yaklaşık 80 bin kişiden milyonlarca lira toplayarak yurtdışına kaçan 27 yaşındaki Mehmet Aydın'ın ardında bıraktığı mağdurlar arasında çok sayıda Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) mensubunun da olduğu ortaya çıktı.

BİNLERCE ASKER MAĞDUR OLDU

Sözcü'den Turgut Erat'ın haberine göre; TSK'daki uzman çavuş ve astsubay rütbesinde görev yapan çok sayıda askerin Çiftlik Bank sistemine dahil olduğu ve binlerce mağdur gibi dolandırıldığı öğrenildi. TSK'daki mağdur asker sayısının binlerce olduğu ortaya çıktı.

TSK'daki Çiftlik Bank mağdurlarından birisinin de geçtiğimiz yıl eylül ayında Hakkari'de şehit düşen uzman çavuş Halis Özcengiz(27) olduğu öğrenildi. Şehit uzman çavuşun de vaatlere kanıp kazancının bir bölümünü, evladının geleceği için Çiftlik Bank'a yatırdığı ortaya çıktı.

Şehit uzman çavuşun bir silah arkadaşı, "Ben de bu sisteme para yatırdım. Geçtiğimiz aya kadar paralarımız yatmıştı. Ancak bundan sonra ne olacağını biz de bilmiyoruz" dedi. Kendii de uzman çavuş rütbesinde olan asker, "Yüzlerce hatta binlerce mağdur asker var" diye konuştu.

io-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.