Hakkari'de Şehit askerler için tören düzenlendi

Hakkari'de Şehit askerler için tören düzenlendi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan 3 asker, törenle memleketlerine uğurlandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalındaki sınır bölgesinde yol güvenliğini sağlayan askerlere, Irak'ın kuzeyindeki Basyan bölgesinde bulunan PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan piyade sözleşmeli erler Süleyman Sevim (24), Orhan Özkan (29) ile piyade sözleşmeli onbaşı Muhammet Koç'un (27) cenazeleri, Hakkari'de düzenlenen törenin ardından memlemetlerine uğurlandı.

Olay dün saat 18.00 sıralarında Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün ile Dağlıca arasında meydana geldi. Sınıra sıfır noktada yol güvenliğini sağlayan askeri birliğe, Irak'ın kuzeyindeki Basyan bölgesindeki Khala Dağı'ndan PKK tarafından güdümlü füze ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Olayda 3 asker şehit olurken, 2 asker yaralandı.

Yaralı askerler helikopterle Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, şehit olan Kırşehir nüfusuna kayıtlı şehit piyade sözleşmeli er Süleyman Sevim, Adana Yüreğir ilçesi nüfusuna kayıtlı Orhan Özkan ile Kayseri'nin Kocasinan ilçesi nüfusuna kayıtlı evli piyade sözleşmeli onbaşı Muhammet Koç için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcıları Mehmet Nurullah Kahraman, Bekir Abacı, Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Balık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral  Emre Tayanç, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Özel İadesi Genel Sekreteri Osman Kızılban,  Ak Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, Ak Parti Milletvekili adayları Av. A. Mecit Tarhan, Nurettin Fırat, MHP İl Hakkari adayı Fatih Özbek, İyi Parti Hakkari İl Başkanı Gazi Tatlı, İyi Parti Hakkari Milletvekili adayı Dilek Tanrıkulu, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu polis ve askeri personelin katıldı. Törende şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehit askerlerin özgeçmişlerinin ardından dualar edildi.

Törenin ardından şehitler Piyade Er Süleyman Sevim, Piyade Sözleşmeli Onbaşı Muhammet Koç ve Piyade Sözleşmeli Er Orhan Özkan'ın cenazeleri, askerler ve özel harekat polisleri tarafından tekbirler getirilerek helikoptere bırakıldı. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları Van'a, oradan da memleketleri Kırşehir, Kayseri ve Adana'ya gönderildi.

5-242.jpg

2-482.jpg3-397.jpg4-341.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.