Hakkari'de şehit askerler için tören düzenlendi

Hakkari'de şehit askerler için tören düzenlendi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan askerler için tören düzenlendi

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

 Hakkari'nin Çukurca İlçesi Üzümlü Köyü Bayraktepe Üs Bölgesi’nde el bombasının infilak etmesi sonucu şehit olan piyade sözleşmeli erler Tolga Kaplan ve Sait Miyanyedi için Hakkari’de tören düzenlendi. Törenin ardından şehitlerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı.

Çukurca İlçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümlü Köyü’nun Irak sınırında bulunan Bayraktepe Üs Bölgesi’nde teröristlerin muhtemel sızma girişimi noktalarına karşı yaptırılan el bombası eğitim sırasında patlama meydana geldi. Patlamada Piyade Sözleşmeli Er Tolga Kaplan ile Piyade Sözleşmeli Er Sait Miyanyedi şehit olurken, 2 arkadaşları da yaralandı.

Yaralı askerlerin Hakkari Devlet Hastanesi’ndeki tedavileri devam ederken, şehit askerler için Hakkari’nin Otluca köyünde bulunan Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Törene, Hakkari Vali Vekili Aziz Gölbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş, Müftü Faruk Gürbüz,  Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, eski il başkanı Nurettin Fırat, 23. Dönem Hakkari Milletvekili A. Muttalip Özbek,  İyi Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Abdurrahman Er, Hakkari Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, askeri ve polis yetkilileri katıldı.

Şehitlerin Türk Bayrağına sarılı tabutları tören alanına getirildikten sonra özgeçmişleri okunup dua edildi. Ardından da şehit cenazeleri uçakla memleketlerine uğurlanmak üzere Yüksekova’ya uğurlandı. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Tolga Kaplan’ın cenazesi Mersin’e, Piyade Sözleşmeli Er Sait Miyanyedi’nin cenazesi ise memleketi Zonguldak’a gönderilecek.

1-20200116114239.jpg6-417.jpg5-572.jpgimg_1108-004.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.