Hakkari'de şehit asker için tören düzenledi

Hakkari'de şehit asker için tören düzenledi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Erdemli Deresi’ne düşerek boğulma tehlikesi geçiren ve kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ramazan Günaydın (35), tören düzenlendi.


Hakkari'nin İran ve Irak’a sınırı olan Şemdinli ilçesinde görev yapan Piyade Uzman Çavuş Ramazan Günaydın, 12 Nisan’da Tekeli Hudut Taburu’nun şebeke suyu hattında oluşan arızanın giderilmesinden sonra dönerken, köprüde dengesini kaybederek Erdemli Deresi’ne düştü. Durumu ağır olan ve Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan evli 1 çocuk babası Uzman Çavuş Günaydın, doktorların tüm müdahalelerine rağmen bugün kurtarılmayarak şehit oldu. 

Şehit asker için akşam saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene, Vali Vekili Mustafa Emre Kılıç, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Paçalı, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Adalet Komisyon Başkanı Tuğrul Durmaz, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Ak Parti İl Başkanı Abdulmutalip Özbek, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, İyi Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, Ak Parti eski İl Başkanı Nurettin Fırat, CHP Başkan Yardımcısı Naci Karaman, Hakkari Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, Hakkari'de Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman Er, Hakkari Güvenlik korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Emrullah Kaya, kurum amirleri, polis ve askerler katıldı. 

Şehit askerin Türk bayrağına sarılı cenazesinin tören alanına getirilmesinin ardından, bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, özgeçmişi okundu. Duaların okunması sonrası Şehit Piyade Uzman Çavuş Ramazan Günaydın’ın naaşı helikopterle Yüksekova’ya buradan da uçakla Adana’ya uğurlanacağı belirtildi.

5-001.jpg4-001.jpg10-002.jpg2-002.jpg

7783a157-243e-450f-9f21-6ef189471534.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.