Hakkari'de  'Risk Azaltma Planı' toplantısı

Hakkari'de 'Risk Azaltma Planı' toplantısı

Hakkari'de 'Risk Azaltma Planı Bilgilendirme' toplantısı Vali yardımcısı Mustafa Emre Kılıç başkanlığında yapıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara,AFAD Müdürü Resul Karadeniz,Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazmi Yakar,VEDAŞ İl Müdürü Mehmet Salih Eroğuz,DSİ 174.Şube Müdürü Abdulkerim Aykut, Karayolları 114.Şube Şefi  Davut Şevmiş, Hakkari Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Yılmaz Demir, İl Özel İdaresi Yapı Kontrol Müdürü Fadıl Korkut ile ilgili kurum amirleri katıldı.

Çağrı Merkezinde yapılan toplantıda konuşan Kılıç, her kentin afet durumlarına karşı bir planlaması olması gerektiğini söyledi.

 Toplantıda, afet öncesi ve sonrası hazırlıkları içeren bütüncül bir çalışma yapılmasının planlandığını ifade eden Kılıç, .Bundan sonraki süreçlerde ortaya çıkabilecek çeşitli afetlere karşı hazırlık anlamında gerek kurumsal gerekse de yasal düzenlemeler çerçevesinde ilgili hazırlıkların planlama süreçlerinin oluşturulması ve hazırlanması gerekiyor.Bunalrdan bir tanesi de İl Afet Risk Azaltma Planıdır.Yaşanan afet esnasında bütün kamu kuruluşlara sivil toplum örgütlerine ,özel sektöre ve vatandaşlara ihtiyaç duyuluyor.Afet öncesi yapılacakları planlı yapmak, uygulamaya koymak gerekiyor. Bir afet durumunda herkesin hazır olması, ne yapacağını bilmesi gereklidir. Bu nedenle hazırlayacağımız plan, afet öncesi ve sonrası için hazırlıkları içeren bütüncül bir plan olacak. Cenabı Allah öncelikle hiçbir zaman bizlere afet yaşatmasın.''diye konuştu.

Plan hakkında bilgi veren AFAD İl Müdürü Resul Karadeniz ise Hakkari'deki afet riskleri, fiziki ve coğrafi yapısı, olası afet kayıplarını en aza indirmek amacıyla alınması gereken önlemler ile uygulanması gereken stratejilerin ele alınacağını kaydetti.

1-20210127203149.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.