Hakkari'de ramazan hareketliliği devam ediyor!

Hakkari'de ramazan hareketliliği devam ediyor!

Ramazan ayına girilmesi ile birlikte Hakkari'deki sokaklar geceleri renklendi. İftar sonrası aileleriyle birlikte sokağa çıkan vatandaşlar sahur vaktine kadar çarşı merkezinde zaman geçiriyorlar.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı Hakkari kent merkezinde vatandaşlar iftardan sonra çarşı merkezine akın ediyorlar. 

Kimi vatandaşlar belediyenin kurduğu iftar çadırında orucunu açarken kimi vatandaşlarda ramazan geçlerinin renkli görüntüleri arasında ailesinin ekonomisine katkı sunmak için tezgah açıyor. 

İftarın açılması ile birlikte Bulvar ve Cumhuriyet Caddeleri üzerinde masa ve sandalyelerini kuran çaycılar semaver çayı hazırlarken, bazı tezgahtarlar ise mısır, hurma, tatlı, meyve, dondurma satmak için hazırlık yapıyor. 

Bir taraftan belediyenin Cumhuriyet Caddesi'ndeki ramazan etkinliklerini izleyen vatandaşlar, diğer taraftan alış veriş yapıp gecenin geç saatlerine kadar dolaşmanın tadını çıkartıyor. 

Hakkari Belediyesine ait iftar çadırına yemek veren Can – Gül firmanın yetkilisi Nazmi Şan, ramazan ayı ile birlikte yaklaşık bin kişiye yemek verildiğini anlatarak, iftar çadırına günden güne talebin arttığını söyledi. 

Hakkari yöresine ait yemekler çıkarttıklarını belirten Şan, Hakkari halkının güzel bir iftar açması için bu imkanı sağlayan Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epçim’e teşekkür etti. 

Açtığı tezgahta mısır satarak ailesinin geçimine katkı sunduğunu anlatan Azad Kurt isimli genç ise . Hakkari’de yapacak başka iş olmadığını ifade ederek, “Geçinmek çok zor. Bizde Adana’dan Mersin’den mısır getirerek satmaya çalışıyoruz. Hakkari’de iftardan sonra çarşı merkezi çok kalabalık oluyor. Ramazan kalabalığı nedeniyle iş yapabiliyoruz. Hakkari’de sadece ramazanda iş yapılabiliyor” dedi. 

Çarşı merkezinin en işlek noktasına seyyar salıncak kuran ve binen her çocuktan 1 TL alan Hacı Tekin ise “Hakkari çok küçük bir yer. İnsanların bir araya geldiği yer bu alandır. İftardan sonra halkımız çocuklarını alıp çarşıya geliyor. Burada güzel vakit geçirmeye çalışıyor. Bizde çocukların eğlenmesi için seyyar salıncak kurduk. Biz daha büyük ve daha güzel bir oyun alanı kurmak isterdik ancak imkanlarımız bu kadar. Metropollerde daha farklı etkinlikler oluyor. Yine de çocuklarımız ramazan ayında güzel ve renkli vakit geçirsin diye uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.  

Uğur Temel isimli vatandaş da duygularını şöyle ifade etti: “ Gördüğünüz gibi ramazandayız Hakkari’de büyük bir keyif ve coşku var.  Çok güzel geçiyor. Ben de arkadaşlarımla beraber oturmuş çay içiyorum. Annelerimiz çocuklar her akşam çarşıya çıkıyor. İftar vaktine kadar büyük bir keyifle zamanımızı çarşıda geçiriyoruz. Kimi mısır satıyor kimi caddeye masa açmış çay yapıp satıyor. Bir yandan da çocuklar için konser ve diğer etkinlikler düzenleniyor.  Eski yıllara göre bu yıl çarşı daha kalabalık. Güzel geçiyor hep böyle olmasını istiyoruz” 

4-321.jpg1-487.jpg

3-373.jpg2-453.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.