Hakkari'de rafting heyecanı

Hakkari'de rafting heyecanı

Türkiye rafting şampiyonası 2. Ayak yarışları, kentin simgesi konumundaki Zap suyunda yapılıyor. Hakkari’nin doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı sağlayan yarışlar büyük bir coşku ile devam ediyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye Rafting Şampiyonası'nın 2. Ayak yarışları 26 Ekim Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Gülşen Orhan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Hakkari Valisi ve Belediye Başkanı İdris Akbıyık ile çok sayıda davetlinin katıldığı görkemli bir açılış ile başlamıştı. .  

Yarışların startı Kent Parkta düzenlenen açılış programı ile verildi. Programda konuşan Bakan Kasapoğlu, burada yaptığı konuşmada, Hakkari'nin artık kardeşliğin, sevginin ve birliğin mesajını verdiğini söyledi.

Rengi Hakkari Sanat Topluluğu'nun gösteri yaptığı programda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan da Kürtçe ve Türkçe şarkı seslendirdi.

3 bin 740 metre yükseklikteki Sümbül Dağı'nın eteklerinde bulunan Zap Vadisi'nde ilk kez gerçekleştirilen şampiyonaya, değişik illerden 26 kulüpten 60 takım ve 450 sporcu katıldı.Rize’den yarışlara katılan Berkay Atabey Tunca Belediyesinin sporcusu olarak yarışlara katıldığını ve Hakkari’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

İki yıldır rafting sporu ile uğraştığını anlatan Hakkarili Raftingci Adem Kurt, “Ekibimiz Zap Suyunda çalışıyor. Rafting yarışlarının ikinci ayağı Hakkari’ye verilmiş. Doğrusu bu durum nedeniyle çok mutluyuz. İki gündür yarışıyoruz. 3- 4 takım eledik durumumuz iyi. Keyfimiz yerinde. Bakalım ne olacak daha yarışların bitimine iki gün kalmış” diye konuştu.

Muğla’dan yarışlara katılan 17 yaşındaki Şimal Damla Altınsoy, “Daha yeni başladık bu ilk gün. Bugün hız yarışımız vardı. Bakacağız inşallah her şey daha güzel olur.  Buraya ilk defa geliyoruz. Muğla’dan katılıyoruz çünkü biz. Değişik yerler görmek güzel. İnşallah güzel devam eder. Biz adrenalini çok yüksek bir spor yapıyoruz. O yüzden çok fazla doğudaki ili geziyoruz. Hakkari’ye de ilk defa geldik. Bu yarış vesile oldu doğudaki illeri gezmemiz için. Yani doğudaki bilinci yıkmak istiyoruz o yüzden buradayız. Şuan güzel gidiyor inşallah daha güzel olacak” dedi.

Protokol üyeleri ile birlikte bota binip kürek çeken Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ise Hakkari’nin her yeri ve Zap Suyu’nun doğal parkur olduğunu söyleyerek, “İnşallah önümüzdeki yıl uluslar arası programları da etkinlikleri de burada düzenleyeceğiz. Hakkari turizmde de hak ettiği yere gelecektir. Hakkari’de hayat var gelin bu hayatı yaşayın” ifadelerini kullandı.

Muğla Dalaman’dan yarışlara katılan Ege Uslu ise Hakkari’de böyle bir atmosfer beklemediğini, kentin doğasının gayet güzel olduğunu ve heyecanlı olduklarını sözlerine ekledi.

Cilo Sat Gölleri ve Doğa Sporları Kulübünün antrenörü Mazlum Tekçe ise böyle bir organizasyonun Hakkari’de düzenlenmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yarışlarda sporcular en iyi dereceyi almak için zorlu parkurda olağanüstü mücadele verirken vatandaşların büyük ilgi ile izlediği 2. ayak yarışları final müsabakaları ile son bulacak.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-052.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.