Hakkari'de Proje döngüsü sertifika töreni

Hakkari'de Proje döngüsü sertifika töreni

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, İl Proje ve Koordinasyon Merkezi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile düzenlenen AB Programlarına yönelik uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi sertifika törenine katıldı.

Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Vali SAkbıyık'ın yanı sıra Vali Yardımcıları Mustafa Pala, İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Yavuz Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Öğr. Gör. Murat Koca, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Törende bir konuşan Vali Akbıyık, Hakkari'de yapılacak olan projelerde bu eğitimleri alan personellerin önemli katkılar sunacağını ve öncülük edeceğini belirtti.

Hakkari’ye ilk geldiğinde proje koordinasyon merkezinin olmadığını ve ilk olarak bir proje koordinasyon merkezini kurduklarını anlatan Vali Akbıyık, "Hakkari’de bir çok proje Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında ya da değişik kurum ve kuruluşların vermiş olduğu destekler çerçevesinde yapılmış. Bu konuda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) profesyonel olarak bu işin eğitimine de veriyor. Fakat benim gözlemlediğim kadarıyla yeteri kadar proje yok yeteri kadar başarılı ve nitelikli proje yok. Hakkari standartlar açısından verilere baktığımızda ekonomiden, eğitime ve ticarette Türkiye’de sıralamada en sonda yer alan bir il. Biz inşallah bu yapacağımız projelerle bu arkadaşların kurumlarında geliştirecekleri yeni fikirlerle hedefimiz Hakkari’nin eğitimde, sporda, gelişmede, kalkınmada bu son sıradan kurtulması. Valiliğimizde ki bu koordinasyon birimi veri bankası olacak üniversiteyi iş dünyasıyla, ticaret odasıyla, esnaf odasıyla, ya da kamu kurum ve kuruluşlarıyla yerel yönetimlerle buluşturup Doğu Anadolu Kalkınama Ajansının (DAKA) Doğu Anadolu Projesinin (DAP) ya da Avrupa Birliği’nin açmış olduğu programlar çerçevesinde Hakkari ilimizde hem yeni projeler, yeni kaynaklar hem de gençlerimizin eğitiminde geleceğe daha iyi hazırlanmasında büyük katkıları ve faydaları olacaktır. Valiliğimizde açmış olduğumuz bu proje birimi ilimizdeki kurumlara hem önderlik yapacak koordinasyon yapacak hem de değişik alanlarda örneğin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı genel müdürlüğüne proje hazırlayacak ya da DAP’ın Büyükelçiliğine proje hazırlayacak. Burada yapılacak her proje insanımıza her şekilde dokunacak daha anlamlı olacak ve direk olarak onların hayatlarına katkı yapacak”.

Tören, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürünün koordinasyon merkezi ile ilgili yaptığı sunum ve kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.