Hakkari'de Prim Ödemelerine Erteleme Yapıldı

Hakkari'de Prim Ödemelerine Erteleme Yapıldı

Hakkari, Şırnak, Siirt ilinin Eruh ilçesi, Mardin ilinin Nusaybin, Derik ve Dargeçit ilçeleri ile Diyarbakır ilinin Sur ve Silvan ilçelerinde sigortalıların SGK prim ödemeleri ertelendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Çatışma ve afet nedeniyle zarar gören bazı sigortalıların prim ödemelerine ilişkin 30 Haziran 2017 tarihine kadar erteleme kararı aldığını açıkladı.

Hakkari illerinin tamamı,Şırnak, Siirt ilinin Eruh ilçesi, Mardin ilinin Nusaybin, Derik ve Dargeçit ilçeleri ile Diyarbakır ilinin Sur ve Silvan ilçelerinde ikamet eden 5510 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılar, genel sağlık sigortalıları ile söz konusu il ve ilçelerde sigortalı çalıştıran özel sektör işyeri işverenlerinin 5510 sayılı Kanun gereğince 23 Aralık 2016- 31 Temmuz 2017 tarihleri arasında verilmek zorunda olunan her türlü bilgi ve belgenin yasal süreleri içinde kuruma bildirilmesi istendi.

Gerekli bilgilendirmenin yapılması kaydıyla Ekim 2015 ve öncesi dönemlere ilişkin mevcut prim borçları ile Kasım 2015, 2016 yılının tamamı 2017 yılı haziran ayına kadar olan prim borçları ve ödeme vadesi Aralık 2015 ile 30 Haziran 2017 tarihleri arasına denk gelen her türlü yapılandırma ile taksitlendirme taksitlerinin ertelendiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.