Hakkari'de silah ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari'de silah ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari'nin Oğul köyü kırsalında düzenlenen operasyonda sığınak ve mağarada silah, patlayıcı ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü PKK'ya yönelik EREN-14 Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Bostancı Oğul/2 operasyonu düzenledi. Operasyon kapsamında, yapılan arazi arama-tarama faaliyeti sırasında Oğul Köyü Kokurdanlı Mevkiinde tespit edilen sığınak ve mağarada, 23 mm. sehpası ile birlikte çalışır vaziyette Doçka Uçaksavar Silahı, 2000 adet 23 mm. Doçka Uçaksavar Mühimmatı, 3000 adet 12.7 mm. Uçaksavar Mühimmatı, 5000 adet 7.62 mm. AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği Fişeği, 30 adet RPG-7 Antitank Mühimmatı,  23 adet RPG-7 Sevk Fişeği, 3 adet uyku tulumu, 2 adet dörtlü yemek ocağı, 1 adet dolu büyük tüp,  2 adet dolu küçük tüp, Çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. 

Ele geçirilen patlayıcılar imha edilirken, bölgedeki operasyonlar sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.