Hakkari'de “Pervin İtisami Şiirinde Gelenek ve Modernitenin Yansıması” Konferansı Düzenlendi

Hakkari'de “Pervin İtisami Şiirinde Gelenek ve Modernitenin Yansıması” Konferansı Düzenlendi

Hakkari Üniversitesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) - İran Masası ortaklığında “Pervin İtisami Şiirinde Gelenek ve Modernitenin Yansıması” konferansı düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen ve İran Mahabat İslami Azad Üniversitesi Öğretim Üyesi Şehrbanu Sahabi’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansta İranlı Kadın Şair Pervin İtisami’nin hayatı, şiirleri ve şiirlerinin İran kültürü ve kadınları üzerindeki etkisi gibi konular ele alındı.

Konferansta açılış konuşması yapan Hakkari Üniveritesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada: "Güzel bir şiir etkinliği olacak. Şiiri anlamak hem kolay hem de zor. Bugün İran Edebiyatının önemli isimlerinden Pervin İtisami ve şiirleri hakkında konuşacağız. Mahabat İslami Azad Üniversitesinden Öğretim Üyesi Şehrbanu Sahabi hocamız tarafından "Pervin İtisami ve şiirilerini" dinleyeceğiz. Kendisine teşekkür ediyoruz." dedi.
 
 Konferansa Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) İran Masası Koordinatörü Oğuz Tuncay, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.
 
Konferans, soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.

1-71020191745915.jpg1-710201917439669.jpg1-710201917449379.jpg1-710201917449712.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.