Hakkari’de ‘’Otizm Farkındalık" Etkinliği Düzenlendi

Hakkari’de ‘’Otizm Farkındalık" Etkinliği Düzenlendi

Hakkari’de Fark et, kabul et bizimle yürü” 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü” yürüyüşü düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de düzenlenen Fark et, Kabul et Bizimle Yürü” 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü” yürüyüşü büyük ilgi gördü.

Hakkari Otizm Derneği başkanı Uğur Çiftçi'nin organize ettiği ''2 Nisan Otizm Farkındalık Günü” organizasyonunda, otizmli çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASP) Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle etkinlik düzenlendi.

 Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde başlayan programa Vali eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Yardımcısı Erhah Okay, Milli Eğitim Müdürü Feysel Durgun,  Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Salih Kahraman, ASP Müdürü Salih Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, kız meslek lisesi öğrencileri, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

Gün dolayısıyla otizmli çocuklara balonlar hediye edildi. Bazıları bisikletli bazıları ise ellerinde değişik pankartlar bulunan kalabalık Vali Eşi Dr. Funda Toprak ile birlikte yürüyüşe geçti. Öğrencilerin attığı değişik sloganlarla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önüne kadar yürüdüler. Burada Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan resim sergisi gezildi,

Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan programda otizmli çocuklar basketbol, okçuluk, langırt ve değişik oyunlar oynayarak eğlendiler. 

Otizmli çocukların aileleri de çocuklarının bu sevincine ortak olup onlarla oyunlar oynadılar.

1-406.jpg3-305.jpg5-187.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.