Hakkari'de orman yangınları hazırlıkları tamamlandı

Hakkari'de orman yangınları hazırlıkları tamamlandı

Hakkari İşletme Müdürlüğü Orman Yangınları ile mücadele hazırlıklarını tamamlandı

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Orman yangınları sezonu öncesi, her yıl düzenli olarak yapılan Orman Yangınlarıyla Mücadelede iş başı eğitim hazırlıkları ,Hakkari Orman İşletme Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Hakkari Orman İşletme Müdür Vekili İrfan Çağırman'ın koordinesinde gerçekleştirilen ve Covid-19 kapsamında; maske, mesafe ve hijyen tedbirlerinin alındığı iş başı eğitim programına; Orman İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ve Yangına ilk Müdahale Ekipleri katıldı.

Arazöz, su tankeri ve ilk müdahale araçlarında bulunması gereken her türlü malzeme ekipmanları ile birlikte, orman yangınları öncesi mücadele hazırlıkları tamamlandı.

Orman yangını esnasında yapılan mücadele çalışmalarına katılacak olan tüm yangın işçilerinin, yangına dayanıklı elbiseleriyle birlikte tam donanımlı sırt çantaları ve Kişisel Korucu Malzemeleri tamamlandı.

Orman yangınlarının önlenmesine yönelik yapılması gereken ortak çalışmalar ve Orman Yangınları ile Mücadele Komisyon Kararı alınarak kurum ve kuruluş ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini ve Orman Köylülerin anız ve piknik ateşi yakmamaları ve bu konuda ilanların yapılması için köy muhtarlıklarından gerekli bilgilendirme yapıldı. Orman Yangınlarına  daha duyarlı ve dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı. 

1-001.jpg

2-001.jpg

3-001.jpg

4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum