Hakkari'de 'Organik Tarım Evi' hizmete açıldı!

Hakkari'de 'Organik Tarım Evi' hizmete açıldı!

Hakkari’de yerel ekonominin güçlendirilmesi ve kadınların ekonomik hayata katılmasını sağlamak için “Organik Saklı Şehirler Projesi” hayata geçirildi.Proje kapsamında 'Organik Tarım Evi' açıldı

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de yerel ekonominin güçlendirilmesi ve kadınların ekonomik hayata dahil etmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Organik Saklı Şehirler’ projesi Hakkari’de faaliyete geçirildi. Proje kapsamında kurulan ‘Organik Tarım Evi’ için açılış töreni düzenledi.

Bağlar Mahallesi Sanayi Caddesinde hizmete giren “Organik Tarım Evi'nin açılışına Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Mustafa Pala, Mustafa Duruk,  Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Ak Parti Hakkari eski İl Başkanı Nurettin Fırat, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, İl Tarım ve Orman Müdürü Vahap Şimşek, Hakkâri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin, Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatif Başkanı Elif  Ermağan ve kurum müdürleri katıldı.

“Organik Saklı Şehirler Projesi" bünyesinde açılan 'Organik Tarım Evi'nin açılışını yapan Vali Akbıyık, 'Organik Saklı Şehirler Projesinin' amacının topluma sağlıklı gıdalar temin etmek olduğunu söyledi. 

Bu tür projelerin Hakkari’de yaygınlaştırılmasının önemine değinen Vali Akbıyık, kadının hayatın her alanında olması gerektiğini vurgulayarak, "İl Tarım Müdürlüğümüz tarafından uygulanan “Organik Saklı Şehirler Projesi hayata geçirildi. Kadınların ürettiği organik ürünleri burada gördük. Burada dağlarda toplanmış çok farklı bitkiler var. Birbirinden değerli ülkemiz için sağlığımız için Hakkari’nin gelişimi için birçok organik ürün var burada. Hakkari ilimiz gelişiyor kalkınıyor. Tarım’dan sağlığa, eğitimden spora, kültür ve her alanda ciddi güzel gelişmeler var” şeklinde konuştu. .

Proje ile ilgili slaytlar eşliğinde detaylı bilgi veren Hakkâri Tarım ve Orman İl Müdürü Vahap Şimşek ise, müdürlük olarak Hakkari genelinde tarım ve hayvancılık alanlarında ciddi projelere imza attıklarını söyledi. 

Hakkari'nin organik tarım havzasının geliştirilmesi ve sürdürülebilir doğal kaynaklarının korunmasına katkı sağlayan projelere destek verdiklerini anlatan Şimşek, kent genelinde projelerin hayata geçirilmesi için çalıştıklarını kaydetti. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen, Kadın Girişimciler Derneği ile Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifinin iştiraki ile yürütülen proje kapsamında Hakkari’nin kırsal kesiminde kadın eli ile üretilen ancak pazarda yerini bulamayan bir çok doğal ürün paketlenerek piyasaya sürülüyor.

Hakkâri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin ve Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatif  Başkanı Elif  Ermağan ise bu örnek projenin kadınlar üzerinde önemli bir sinerji oluşturduğunu ifade ederek, kendilerinde bir umut kaynağı oluşturduğunu ve kadınlar üreticiler için çok önemli pazarlama ağının doğal olarak oluştuğunu söylediler.

Keskin ve Ermağan,” Bu Projeyi destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Kırsalda Kadın Hizmetleri Birimine, tüm proje paydaşlarına ve projenin başından sonuna kadar gerekli desteği sağlayan Valimiz Sayın İdris Akbıyık’a,  Vali Yardımcısı Sayın Aziz Gölbaşı’na, Tarım ve Orman İl Müdürü Sayın Vahap Şimşek’e, Tüm İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanların ve bu projenin ilimizde faaliyete geçmesinde gerekli emeği ve çabayı gösteren, Organik Saklı Şehirler projesinin mimarı Hakkâri Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı İdris Uce’ ye teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Açılış programı Vali ve beraberindekilere  doğal yemeklerin ikramı ile sona erdi. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.