Hakkari'de önlerine çıkan her şeyi yiyen çekirgeler tedirgin etti

Hakkari'de önlerine çıkan her şeyi yiyen çekirgeler tedirgin etti

Hakkari'de sıcak havaların etkisiyle çoğalan ve sürüler halinde göç eden çekirgeler görüldü.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Alçak kesimli bölgelerden yüksek kesimli dağlara sürüler halinde giden çekirgeler Hakkari kent merkezi ve kırsal bölgelerde yoğun bir şekilde görülmeye başladı.

Etçil ve otçul bir tür olan bu çekirgenin Türkiye başta olmak üzere Ermenistan, Gürcistan, İran'da bulunan yaygın bir tür. Yağışlar fazla olduğu zaman yumurtaları daha hızlı açılan çekirgelerden çok fazla yavru ortaya çıkıyor ve sürü oluşuyor.  Önlerine gelen her şeyi yiyen, Etçil ve otçul olan bu tür tarım ürünlerine ciddi zarar veriyor.

2021 yılında çekirge sürülerinin çoğalacağına dikkat çeken Prof. Dr. Ali Satar, "Çekirge sürüleri çoğalırsa doğal düşmanları olan kuş türleri çoğaltılmalı. Birçok çekirge türü var. Ülkemizin doğu bölgelerinde çekirge göçleri sürekli olur. Tür sayısında çok fazla gözlemlendiğinde ilaçlama yapılmalı ancak şimdi doğal düşmanları olan diğer hayvan türleri çoğaltılmalı" diye konuştu.

1.jpegae8b45b5-d79c-41ae-97c4-fa44b25ca334.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.