Hakkari’de okul müdürleri ile ‘hijyen’ toplantısı!

Hakkari’de okul müdürleri ile ‘hijyen’ toplantısı!

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü Covi-19 tedbirleri kapsamında okullarda ‘Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzunda’ yer alan bilgileri kamuoyu ile paylaştı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, ‘Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzuna’ yönelik okul müdürleriyle yeni öğretmenevi hizmet binasında bir toplantı düzenledi.

Her eğitim kurumun kılavuzdaki şartların yerine getirilmesinden ve uygulanmasından sorumlu olduğu uyarısı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, kılavuzun, yeni dönemde okullara rehberlik edeceğini söyledi.

Hijyen ve enfeksiyon konularında okulların kurumsal sorumluluk almasının önemli olduğunu vurgulayan Gür, “Koridorlar, öğretmenler odası, sınıflar, ıslak mekanlar, bahçe gibi hangi mekan olursa olsun TSE standartlarında olacak. Tedbirleri uygulayarak denetimden geçen okullara “ Okulum Temiz Belgesi” verilecek. Kamuoyuna ve ailelere karşı sorumluluğumuz ve mesuliyetimizin farkında olarak bunun yerine getirilebilmesi için ihtiyaç duyulan her türlü desteğin okullara verilecektir” dedi. 

Gür, öğrencilerin kişisel bakım ve becerilerinin önemli olduğunu belirterek, bunun için okullarda bir uyum programı başlatacağını, çocuklara kişisel temizliğin önemi konusunda farkındalık oluşturulacağını ifade etti. 

Kılavuzu, kurumlara yönelik hazırlandığını belirten Gür, veli, öğrenci ve öğretmenlere özel, ayrı kılavuzlar hazırlanacağını bilgisin paylaşan Gür, kılavuzun uygulamasında gösterecekleri çabalar için şimdiden okul müdürlerine, öğretmen, veli ve öğrencilere başarılar diledi.

Gür ayrıca okulların açılması için her türlü hazırlıklarını dikkatli bir şekilde sürdürdüklerini de sözlerine ekledi. 

1-20200812101603.jpg2-20200812101603.jpg3-20200812101603.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.