Hakkari'de 'Okul Güvenliği' toplantısı yapıldı

Hakkari'de 'Okul Güvenliği' toplantısı yapıldı

Hakkari'de 2019 -2020 eğitim öğretim yılı 'Okul Güvenliği' toplantısı düzenledi. Toplantıda okul müdürlerine seslenen Hakkari Valisi İdris Akbıyık "Herkes bir kitap okuyacak ve okutacak" dedi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de 'Güvenli Okul, Güvenli Gelecek' projesi kapsamında 'okul güvenliği' toplantısı gerçekleştirildi. 

Vali İdris Akbıyık Başkanlığında Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı,İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk,Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Milli Eğitim Şube Müdürler, kurum müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali İdris Akbıyık, okumanın önemine değinerek, "Geleceğin teminatı olan çocukları en iyi şekilde eğitmemiz gerekir. Onları çağın şartlarına göre yetiştirdikleri anda çocuklarda kendi ailesine, çevresine ,Hakkari'ye ,ülkesine ve dünyaya faydalı çocuklar olurlar." dedi.

Hakkari'nin eğitim alanında çok iyi durumda olmadığını belirten, Vali Akbıyık, "Hakkari maalesef eğitim alanından çok iyi durumda değil.fakat bir yıldır farkındalık yaratarak, geldiğimiz günden beri  birinci meselemiz eğitim oldu. Hazırlamış olduğumuz projelerle yaptığımız teşviklerle eğitime farklı bir boyut kazandırmaya çalışıyoruz. Bu amaçla bildiğiniz gibi 'Bir Kitap Bir İnsan' projemizi başlattık. Dokunduğum her çocuğa kitap hediye etmeye çalışıyorum.10 binin üzerinden kitap verdik." diye konuştu.

Vali Akbıyık, eğitimin uzun soluklu bir iş olduğuna dikkat çekerek, "Tabi bu kısa sürede halledilebilecek olan bir konu değil;ama bir yerden başlamak gerekiyor. 4 yıl sonra Hakkari'de sınavlardan ne kadar mesafe katlettiğimizi göreceğiz.İç İşleri Bakanlığımız birçok proje yürüttü. Geçtiğimiz yıl okullar risk guruplarına göre ayrılmıştı.ona göre de görevlendirmeler, çalışmalar yapılıyor. Trafik dışında okul çevresindeki olumsuzluklar önemli. Okul çevresindeki kafeler ya da bir çok şey satan yerler. Birçok yerde uyuşturucu madde ya da sigara alkol gibi satışlar maalesef ki olabiliyor. Bizler polisimiz ve jandarmamızla okul çevresinden her türlü tedbiri alıyoruz.Yine diğer bir konu okul servis araçları, onların denetimi işte ilgili mevzuattaki kurallara mutlak uymaları gerekiyor. Öncelikle öğrenci taşıma araçları bunları jandarmamız, polisimiz ve milli eğitim görevleri tarafından denetlenecekler" şeklinde konuştu. 

'Herkes kitap okuyacak bir kişiye de okutacak' diyen Vali Akbıyık sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kitap insan kadar insan kitap kadar kıymetlidir ve biz eğitime bu tarzda önem veriyoruz. Kitapla insanı eşit tutuyoruz. Sizlerde hem kitap okuyun hem de öğrencilerinize lütfen okutun. Yine bu sene her çocuk bir etkinlik diye bir projemiz olacak. Mutlaka bizim 70 bin öğrencimiz var. Hepsi en az bir tane etkinlik yapacak. Bizim birinci meselemiz eğitim .yine beraber fiziki eksikleri gidereceğiz. Yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı ve uğrulu olsun.''

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, 'Güvenli Okul, Güvenli Gelecek' projesi kapsamında geçen yıl çalışmaları aktardı ve bu yıl yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

3-20190906190927.jpg

5-503.jpg6-370.jpg1-20190906190927.jpg4-742.jpg2-20190906190927.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.