Hakkari’de Okul Destek Projesi tanıtım toplantısı

Hakkari’de Okul Destek Projesi tanıtım toplantısı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 23 pilot ilde uyguladığı “Okul Destek Projesi” tanıtımı yapıldı.

HAKKARİ OBJEKİF HABER

Hakkari Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına; Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, kurum yöneticileri, kurum çalışanları, proje kapsamında desteklenen öğrenciler ve velileri katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ercan Mavigöz, slaytlar eşliğinde projeyi tanıttı ve proje hakkında bilgi verdi. 

Programda söz alan Vali Yardımcısı Mustafa Pala, projeden yararlanan öğrencilere seslenerek, son dönemlerde devletin ve ilgili kurumların milli, manevi ve ahlaki değerlerine uygun; güzel anlamlı projeler uyguladığını söyledi. 

Hakkari Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya ise; Çocukların okul dışı zamanlarını kaliteli geçirmelerini sağlamak için çaba gösterdiklerini belirtti. 

Kaya, “Okul Destek Projesinin” 23 pilot ilde uygulandığını bu illerin arasında Hakkari’nin de bulunduğunu anımsatarak,  proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Amacımız bu proje sayesinde sosyal ve kültürel etkinlikleri artırmak, ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturulması, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanma imkanı sunmaktır. “Okul Destek Projesi”  Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Planı kapsamında uygulanıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün destekleriyle Usta Öğretici eşliğinde Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetlerinden yararlandırdığımız çocuklarımızın katılımlarıyla; gitar, bağlama kursu düzenledik. Van iline günü birlik gezi programı düzenlendi.  Çocuklarımız ilk defa gittikleri İstanbul’da Beşiktaş- Kayseri spor maçı izletildi. İl Müdürlüğümüze bağlı Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Şemdinli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından da hizmet modellerimizden yararlandırılan oradaki çocuklarımız da proje kapsamında pikniğe götürülerek bir takım çeşitli sosyal kültürel etkinlikler de düzenliyoruz. ‘’

Program sonunda katılımcılara çeşitli ikramlar sunularak program sona erdi.

1-737.jpg2-678.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.