Hakkari’de öğretmenler öğrencilerini ziyaret ediyor

Hakkari’de öğretmenler öğrencilerini ziyaret ediyor

Hakkari İl Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, "Hakkari Eğitim Geliştirme İzleme Projesi" (HEGİP) kapsamında, öğretmenler velilere konuk oluyor. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "2023 Eğitim Vizyon Belgesi’ doğrultusunda Hakkari Eğitim Geliştirme İzleme Projesi (HEGİP) hayata geçirildi. 

Öğrencilerin tartışarak bilgilerine bilgi kattığı, olaylara farklı pencerelerden bakma imkanı elde ettiği HEGİP Projesi ile idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler eğitimin bir parçası oluyor. 

HEGİP projesi kapsamında; 2019 – 2020 eğitim öğretim sezonun birinci döneminde kentteki ilk ve ortaokulda okuyan öğrencilerin yüzde 70’i evlerinde ziyaret edildi. 

Öğrencilerin genel durumlarının ele alındığı ziyaretlerde veliler ‘Bir Kitap Bir İnsan’ kampanyası, yeni sınav sistemi, değerler eğitimi, kültürel ve sportif etkinlikler hakkında bilgilendiriliyor. 

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri proje kapsamında ev ziyaretleri gerçekleştirdi.  Öğrencilerinin evlerine konuk olan öğretmenler, veliler tarafından samimi bir şekilde karşılanarak misafir ediliyor. 

Veli ve öğrencilerle bir araya gelen öğretmenler, bu ziyaretlerle öğrencilerin içinde yaşadığı şartları birebir görmeyi, onları daha iyi anlamayı, veli ve öğrencilerle daha iyi bir diyalog kurmayı hedefliyor. 

Ev ziyaretleri ile ilgili Hakkarim Dergisine açıklama yapan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik Öğretmeni Hasan Hüseyin Karagöz, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan bu proje kapsamında, şimdiye kadar elliye yakın velinin evine misafir olduk, çaylarını içtik. Proje adı üstünde Eğitimi geliştirme ve izleme projesidir. Bu projenin bir ayağı da aslında velilerin eğitim içerine katıp daha nitelikli eğitim sunabilmektir. Velilerimizin misafirperverlikleri çerçevesinde biz bu projeyi gerçekleştirmiş durumdayız. Ailelerimiz öncelikle çok misafirperver. Gittiğimiz tüm evlerde yemek sofraları kuruluyor. Halbuki biz ailelere çayınızı içmeye geldik diyoruz. Bu bağlamda bizi evlerinde kabul eden velilerimize de bizi kabul ettikleri için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.  

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11 B sınıfı öğrencilerinden Dilara Öksüz de, öğretmenlerin sürpriz ziyaretinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, projede emeği geçen okul müdiresi Fatma Abbasigil'e ve öğretmelerine teşekkür etti.

1-20200207095316.jpg2-20200207095316.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.