Hakkari'de öğretmen ve öğrencilere seminer!

Hakkari'de öğretmen ve öğrencilere seminer!

15 günlük sömestri tatilinin ardından Hakkari'de bulaşıcı hastalıklardan korunma yollarının ele alındığı bir seminer düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

2019 - 2020 Eğitim öğretim yılının ara tatil döneminin sona ermesi ile okul sağlığı etkinlikleri kapsamında, solunum yoluyla bulaşan hastalıklar konusunda öğretmen ve öğrencilere yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile organize edilen seminer Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenledi.

Seminere İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Milli Eğitim Şube Müdürü Oktay Kızılkaya, Koordinatör Vildan Kurt, TSM Tabibi Dr. Gamze Derelioğlu ve Birimin Sağlık Memuru M. Oğuz Yaman katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür seminer öncesi yaptığı açıklamada, "Bulduğumuz her fırsatta öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlayan seminerler düzenliyoruz. Bugünkü seminer de inanıyorum ki okul sağlığı, dolayısıyla öğretmen ve öğrenci sağlığı açısından, koruyucu ve önleyici önemli kazanımlar sağlayacaktır. Kurumumuzda  okul sağlığı hizmetlerini yürüten bir birimiz var. Bu birimimizin amacı; öğrencilerimizin sağlıklı bir çevrede, bedensel, ruhsal ve toplumsal sağlığa kavuşmalarını sağlamak ve sürdürmek, dolayısıyla ailelerin ve toplumun sağlık düzeyini yükseltmektir. Biliyoruz ki okul çağı dönemde alınacak koruyucu önlemler, ileri ki yaşlarda öğrencilerimizin genel sağlık ve eğitim durumu üzerinde etkili olabilecek yararlar sağlayacaktır" dedi.

İlk yardım eğitimlerine de değinen Gür, "Bir kaza esnasında bir annenin feryadına yetiştiğiniz, bir çocuğu temel yaşam desteği ile geri döndürdüğünüz zaman; o annenin bakışı, o annenin kucağından size o çocuğu verişi, o minneti, o sevgiyi, o teşekkürü hiçbir şeye değiştiremezsiniz. İlk yardım hayat kurtarır. En fazla personeli barındıran kurumlardan biriyiz. Amacımız tüm öğretmenlerimizi, personelimizi, bu eğitimden geçirmek.Bu konuda ilk adımımızı geçen sene atmış ve meslek lisesi öğretmenlerimizin eğitimini tamamlamıştık. Şimdi ise tüm okul öncesi öğretmenlerimizi  İlk yardım eğitiminden geçireceğiz.Böylelikle öğrencilerimiz daha güvenli ortamlarda eğitim-öğrenimlerine devam edecekler" ifadelerini kullandı.

Dr. Gamze Derelioğlu ve Sağlık Memuru M. Oğuz Yaman tarafından verilen seminerde: solunum yoluyla bulaşan hastalıklar nelerdir, nasıl ve nereden bulaşır, korunma yolları nelerdir ve olası vaka tanımına uyan hastanın neler yapması gerekiyor?" gibi konular üzerinde duruldu.

s.jpg

1-20200214111244.jpg2-20200214111244.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.