Hakkari'de ödüllü dengbej yarışması düzenlenecek

Hakkari'de ödüllü dengbej yarışması düzenlenecek

Hakkari'de tarihi binlerce yıla dayanan dengbejlik geleneğini yaşatmak için düzenlenecek. Hakkari Kültür Derneğince online olarak düzenlenecek yarışmanın başvuruları başladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Merkezi İstanbul'da bulunan Hakkari Kültür Derneği Denbej müziğinin yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla Dengbej yarışması düzenleyecek.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kültür, tarihsel ve toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan her türlü değerlerle bunları kullanmada, sonraki kuşaklara iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçlardır. Kültürel değerlerimizin en önemli aktarma araçlarından biri olan Dengbej Müziğimizi yaşatmak, tanıtımına katkı sağlamak ve sonraki nesillere aktarımını sağlamak Hakkari Kültür Derneği olarak en öncelikli hedeflerimizdendir. Bu amaca katkı sağlamak amacıyla 15 Şubat 2021 ve 25 Mart 2021 Mart tarihleri arasında Cole Şirketler Grubu'nun ana sponsorluğunda sosyal medya hesaplarımız üzerinden  Dengbej Yarışması düzenlenecektir. Yarışma Şartları ve Yarışma Jürisi 1 Şubat 2021 tarihinde duyurulacaktır. Yarışmada Birinci olan Dengbeje 5000 TL ikinci olan Dengbeje 3000 TL üçüncü olan Dengbeje 2000 TL ödül verilecektir." 

1-20210119074837.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum