Hakkari’de Newroz kutlamaları için resmi izin alındı

Hakkari’de Newroz kutlamaları için resmi izin alındı

HDP ve DBP'nin Hakkari'de düzenleyeceği Newroz kutlamalarına Hakkari Valiliği izin verdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP ve DBP'nin Hakkari'de düzenleyeceği Newroz kutlamalarına Hakkari Valiliği izin verdi. 

Tekser Otogar mevkiinde Newroz alanında yarın HDP ve DBP'nin organize edeceği kutlamalara Hakkari Valiliği'den izin çıktı. 11.00- 15.00 saatleri arasındaki kutlamalara ilişkin HDP ve DBP Tertip Komitesi basın açıklaması yaptı. DBP binasında yapılan açıklamaya, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP ve DBP İl Eş Başkanları ile NewrozTertip Komitesi Başkanı Necmettin Acar katıldı.

Tertip Komite Başkanı Acar, Hakkari'de 21 Mart 2017 tarihinde düzenlenecek olan Nevruz programı ile ilgili Hakkari Valiliği'ne yaptıkları başvurunun kabul edilip izin çıktığını belirtti.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan da Hakkari Newrozu için Valiliğin izin verdiğini, Newroz programının Otogar mevkiinde gerçekleştirileceğini belirterek şöyle konuştu: 

"Yarın saat 11.00 da halkımızı gönül rahatlığı içerisinde Nerwroza bekliyoruz. Gerekli tedbirler alınmış. Ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı yok. Alanın güvenliği ile ilgili de bütün tedbirler de alınmış durumda. Yalnız bu Newroz bayramı Kürt halkı açısından bahar bayramı ötesinde de yaşamış olduğu coğrafyada siyasal içeriği de vardır. Yani tarihsel bir süreç yaşıyoruz. Hakkari'de neredeyse yüzde 85 oy almış 3 milletvekili şu an tutsak. Hakkari halkının kendi iradesine sahip çıkması adına herkesin bu Newroza katılması çağrısında bulunuyoruz."dedi.

hakkari_8797.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.