Hakkari'de Newroz coşkuyla kutlandı

Hakkari'de Newroz coşkuyla kutlandı

Newroz kutlamalarının Hakkari'deki adresi kent girişinde bulunan şehirlerarası otobüs terminali. Kutlamalar halaylarla başladı. Kutlamalarda tutuklu HDP ve DBP'li seçilmişlerin mesajları okundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Newroz Hakkari'de Şehirlerarası Otobüs terminalinde kutandı. Kutlamanın yapıldığı alan HDP ve DBP flamaları ile süslendi. 

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kutlamanın yapıldığı alanda geniş güvenlik önlemi alırken, alana girenler hem HDP- DBP görevlileri hem de polis tarafından yapılan üst aramasının ardından alana geçti. 

Alanda ‘Newroz piroz be, Newroz Kutlu olsun’ pankartı asıldı. 

Hakkari’deki Newroz Kutlamalarına HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP ve DBP Hakkari İl eş başkanları ile her iki partinin yöneticileri ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin katıldı. 

Kentin farklı mahallelerinde bir araya gelen ve çoğunluğu yöresel kıyafetler giyen vatandaşlar, güneşli bir havada kutlanmaya başlayan Newrozda çalınan Kürtçe müzikler eşliğinde halaylar çekip doyasıya eğlendi. 

Newroz programı tertip komitesi başkanı ve HDP Merkez ilçe eş başkanı Necmettin Acar’ın konuşması ile başladı. 

Acar, konuşmasında Newrozun Kürtler için çok anlamlı olduğunu belirterek, Başta kürt halkı olmaküzere bütün Ortadoğu halklarının Newrozunu kutladı. 

Newroz’un baharın gelişini, barış ve kardeşliği simgelediğini anlatan Acar, Cezaevinde bulunan aralarında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP’li milletvekillerinin bulunduğu HDP ve DBP’li seçilmişlerin Newroz mesajını kitle ile paylaştı. 

Ardından Newroz ateşi HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan tarafından yakılırken, kitle yakılan ateşin etrafında halay çekti. 

Daha sonra alanda toplana vatandaşlara hitap eden Hakkari HDP Milletvekili Nihat Akdoğan, cezaevinde bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ile Abdullah Zeydan ve görevden alınan Hakkari Belediye eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’nin newrozlarını kutladı. 

Hükümeti sert bir dille eleştiren Akdoğan, daha önce başlatılan barış sürecinde kan akmadığını belirterek ülkeye barış ve huzurun geldiğini söyledi.  Çözüm sürecinin devamında yana olduklarını anlatan Akdoğan, tüm milletvekili ve belediye başkanlarının tutuklu olmasına rağmen barış ve kardeşliği savunduklarını söyledi.

Akdoğan,”  Newrazda sadece Hakkari ve İstanbul’un kurtuluşu olmayacak ülkemizin her yeri için barış ve kardeşlik getirecektir. Bizler kardeşiz ve mutlaka başaracağız” dedi. 

HDP’nin tutuklu Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak ile Abdullah Zeydan ve belediye eş başkalarının mesajlarının okunduğu kutlamalar Kürtçe müzikler eşliğinde çekilen halaylar ile geç saatlere kadar devam etti. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-003.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.