Hakkari'de Newroz coşkusu

Hakkari'de Newroz coşkusu

Hakkari'deki Newroz kutlamalarına binlerce kişi katıldı. Renkli görüntülere sahne olan Newroz'da yurttaşlar halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de Newroz kutlamaları sabah erken saatte başladı. Kent girişinde bulunan Otogar’da kutlanan Newroz için polis yoğun güvenlik önlemi alırken, alana giren vatandaşlar polisin ve HDP ile DBP’li görevlilerin yaptığı üst aramasının ardından alana girdiler. 

 Hakkari’deki Newroz kutlamalarına HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknaz Uca, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan HDP PM üyesi Özgür Zeydanoğlu ve HDP ile DBP il ilçe yöneticileri, kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri, barış anneleri ve çok ayıda Hakkarili vatandaş katıldı. 

Saygı duruşunun ardından yakılan ateş ile başlayan Newroz programında söz alan Newroz tertip komitesi başkanı Necmettin Acar; zor günlerde ve OHAL şartlarında kutladıkları Newroz programına katılan vatandaşlara teşekkür etti. 

Newroz ateşi  HDP Milletvekilleri Fleknaz Uca ve Lezgin Botan ile barış anneleri tarafından yakıldı. 
Alanda yakılan Newroz ateşinin etrafında halaya tutulan vatandaşlar gönüllerince eğlenirken, programda tutuklu HDP milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan’ın mesajları okundu. 

Yüksekova’daki Newroz programının ardından Hakkari’deki programa katılıp burada bir açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, 4 gün önce cezaevinde bulunan HDP milletvekillerini ziyaret ettiğini anlatarak, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Hakkari Milletvekillileri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan’ın Hakkarililerin Newroz Bayramını kutladığını kaydetti  ve ekledi: “Biz bugünü bayram havası ile kutluyoruz hepinizin Newroz Bayramı kutlu olsun” 

16 Nisan’da yapılacak olan referandumun barış ve özgürlüğe kapı aralaması için herkese büyük görevler düştüğünü belirten Yıldırım, “Biz sandıklara gittiğimizde cezaevine atılan irademizi hatırlayarak, her bir kardeşimin her bir yoldaşımın, annelerin; evde, çarşıda, sokakta, pazarda misafirlikte bir dakikasını boşa geçirmeden çalışması gerekir. Sabır mutlaka ama mutlaka hedefe ulaştırır. Zulme karşı direniş insanları amacına ulaştırır. Biz kula kulluk etmeyiz. Önemli olan birlik ve beraberliğimizden ödün vermemektir. Hepinizin Newroz Bayramını kutluyorum” dedi. 
Yıldırım konuşmasının alanı dolduran Hakkarililer ile kol kola girerek Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekti. 

Halayın ardından Hakkari’deki Newroz programı sona erdi. Vatandaşlar yoğun güvenlik önleminin alındığı alandan olaysız bir şekilde dağıldı.

 

fotogaleri.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.