Hakkari'de mühimmat ele geçirildi

Hakkari'de mühimmat ele geçirildi

Hakkari Valiliği Jandarmanın kent merkezi ve Yüksekova ilçesinde iki ayrı köye düzenlediği operasyonda çeşitli miktarlarda silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı.

Valiliğin internet sayfasında yer alan bilgilere göre; İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında merkeze bağlı Oğul Köyü kırsal alanı Bedarik Mevkiine operasyon düzenlendi.

Operasyonda; 2 adet anti tank RPG-7 mühimmatı, 3 adet RPG-7 mühimmatı sevk fişeği,  1 adet anti personel roket mühimmatı- 100 metre el yapımı patlayıcı yapımında kullanıldığı değerlendirilen kablo, 4 adet İHA/İKU’dan korunmaya yarayan şemsiye ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiği ve konu ile ilgili başlatılan adli tahkikatın devam ettiği belirtildi.

Yüksekova İlçesi Bağdaş Köyüne düzenlenen operasyonda ise örgüte yardım ve yataklık yaptıkları iddiası ile iki şahsa ait ev ve eklentilerde yapılan aramalarda 1 adet AK- 47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 1adet AK- 47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait dolu şarjör,  1 adet AK- 47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait dürbün,  130 bin paket gümrük kaçağı sigara, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 15 adet av tüfeği mühimmatı ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Aynı köyde “Örgüt Kapsamında Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti Yapmak” suçundan arandığı tespit edilen 1 kişi gözaltına alındı. Konu ile ilgili başlatılan adli tahkikat devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.