Hakkari'de miting ve yürüyüş güzergahları açıklandı

Hakkari'de miting ve yürüyüş güzergahları açıklandı

Hakkari Valiliği kentte miting, yürüyüş güzergahları ve pankart asılacak yerleri açıklandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

Hakkari Valiliği resmi internet sitesinde miting ve yürüyüşlerin yerlerini açıklayarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Valilik açıklamasında, yeni miting, yürüyüş güzergahları ve pankart asılacak yerler şu şekilde belirlendi. 

 A- MİTİNG ALANI:

İlimiz Yeni Mahalle Derviş Eren Caddesi üzerinde Gupsi Mevkii olarak bilinen, İl Merkezinden Otluca Köyü istikametine giderken yolun sol tarafında bulunan Seyitoğlu Beton Şantiyesinin yaklaşık 25 metre altında bulunan boş düz alandır.
    
B- YÜRÜYÜŞ GÜZERGÂHI:

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre; Hakkari Merkezinde düzenlenecek olan GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHI; Hastane Kavşağından Katramaz Köprüsü istikameti ( Sağlık Caddesi ) Katramaz Köprüsü istikametinden Merzan Spor Sahasına kadar olan ( Merzan Caddesi )  yaklaşık bir kilometrelik (1km) güzergahtır.

C – YÜRÜYÜŞE GEÇMEK ÜZERE TOPLANILACAK YER İLE DAĞILMA YERLERİ 

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre yapılacak Gösteri Yürüyüşlerindeki TOPLANMA

ALANI (YERİ) Hakkari Devlet Hastanesi önünde bulunan Hastane Kavşağı’ dır. 

Katramaz Köprüsü - Sanayi Yolu istikameti ile Katramaz Köprüsü Hastane Kavşağını takiben Gençlik Caddesi ve Çölemerik Caddesi istikametleri ile bu istikametlerin ara ve tali sokakları DAĞILMA YERLERİ’ dir.

D- YASAK YERLER

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 22.maddesinde belirtilen “Genel yollar ile parklarda, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve bunların eklentilerinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisine bir kilometre uzaklıktaki alan içinde toplantı yapılamaz ve şehirlerarası karayollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez. 

Genel meydanlardaki toplantılarda, halkın ve ulaşım araçlarının gelip geçmesini sağlamak üzere valilik ve kaymakamlıklarca yapılacak düzenlemelere uyulması zorunludur.

 E– AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER:

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa göre düzenlenecek toplantılarda; Şehir Merkezinde, Belediye Başkanlığının uygun göreceği yerler ile ilan panoları AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER’dir Toplantının yapılacağı yer ve yürüyüş güzergâhları üzerinde uygun yerlere afiş ve pankart asılabilir.

E- ÇAĞRI VE PROPAGANDA ARAÇLARI:

a) Toplantı ve yürüyüşlere ilişkin çağrı veya propaganda amacıyla kullanılan basılı veya çoğaltılmış veya el ile yazılmış davetiye, levha ve ilanlarda düzenleme kurulu başkanı ile en az altı üyesinin adları, soyadları ve imzalarının bulunması, bunlardan asılması gerekenlerin, 2911 Sayılı Kanunun 6. Maddesinde belirtilen yönteme de uyulmak şartıyla Belediye Başkanlığınca gösterilecek yerlere asılması zorunludur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum