Hakkari'de Minik Öğrenciler Ebru Sanatı Öğreniyor

Hakkari'de Minik Öğrenciler Ebru Sanatı Öğreniyor

Hakkari Mustafa Kemal Paşa Anaokulu minik öğrencileri Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu El Sanatları Atölyesinde Öğretim Görevlisi İlker Öztürk rehberliğinde Ebru sanatıyla tanıştı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Mustafa Kemal Paşa Anaokulu minik öğrencileri Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu El Sanatları Atölyesinde Öğretim Görevlisi İlker Öztürk rehberliğinde Ebru sanatıyla tanıştı.

Anaokulundaki 5-6 yaşlarındaki öğrenciler, geleneksel el sanatı olan Ebru çalışmasına katılarak, bir yandan seçtikleri renkler ile su üzerinde oluşturdukları desenlerle kendilerini ifade etmenin mutluluğunu yaşarken, bir yandan da yaratıcılıklarını da pekiştirmiş oluyor. Fırça ve boyaların yardımıyla desen oluşturmayla ilk defa tanışan minikler, yaptıkları desenler ile büyük beğeni topladı.

Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi İlker Öztürk: Ebru Sanatı nerede ve ne zaman başladığı bilinmemektedir ancak 13. Yüzyılda Türkistan ve Semerkant’ta 14. Yüzyılda ise İran'ın doğusundaki  Herat Yöresinde yapıldığı bilinmektedir. Tarihi tesbit edilmiş en eski Ebru Sanatı 1447 yılına ait olup Topkapı Sarayında bulunmaktadır. Bugün yapmış olduğumuz Ebru sanatı etkinliğimizde anaokulu öğrencilerini atölyemizde ağırladık ve öğrencilerimize Ebru sanatını biraz da olsun tanıtmaya çalıştık ve öğrencilerimizle neşeli bir gün geçirdik bundan dolayı Üniversitemizin bize verdiği bu imkanlardan dolayı teşekkür ederiz' dedi. 

302527.jpg8566353.jpg3883036.jpg6700714.jpg3152050.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.