Hakkari'de 'Millet kıraathanesi' açıldı

Hakkari'de 'Millet kıraathanesi' açıldı

Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet Kıraathaneleri Projesi'ne destek amaçlı ‘Millet Kıraathanesi’ açıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Atatürk kültür merkezinde açılan millet Kıraathanesi açılış programına Hakkari Valisi İdris Akbıyık, vali yardımcıları Mustafa Pala, Mustafa Duruk ve Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ve Vakfı Başkanı Abdurrahman Er, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Turan Şimşek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cemal Adıyaman, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yusuf Kızılkaya, bazı kurum amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılışta konuşan Hakkari Valisi İdris Akbıyık Hakkari'de güzel şeylerinin olduğunu söyledi,

Akbıyık, Çocuklarımız bir taraftan ders çalışıp kitap okuyacak, bir taraftan da çay kahve gibi okumasını teşvik eden bir ortam olacak. Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu yılın lider kıraathanelerinin amacına ulaşmasını temenni edecek Türkiyein her yerinde olduğu gibi Hakkari’de daha çok kitap okuyacak. biz her zaman söylüyoruz Hakkari'de birinci meselemiz eğitim diyoruz, kitap diyoruz, okul diyoruz, Hakkari'nin kurtuluşunda bunu görüyoruz. tabi Hakkari'de güzel şeyler oluyor. her zaman söylüyoruz Hakkari artık eski Hakkari değil burada insanlar kitap okuyor, sportif faliyetlerde bulunuyor. bizde burda millet kırahathanesini açıyoruz millet bahçesinide daha sonraki günlerde açacağız hayırlı uğurlu olsun''dedi.

Vali İdris Akbıyık ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından Millet Kıraathanesi açılışının ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam etti.

Kütüphanenin çalışmaları ile ilgili slayt gösteriminin ardından en çok kitap okuyan çocuk, genç ve yetişkin kategorisinde dereceye giren okuyucuların ödülleri Vali İdris Akbıyık tarafından verildi.

dsc_1353.jpg2-994.jpg1-20190325160306.jpg3-773.jpg4-603.jpg5-421.jpg

dsc_1377.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum