Hakkari'de Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri

Hakkari'de Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri

Hakkari İl Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Gençlik” Temalı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri tarafından bir program düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen programa Hakkari Valisi İdris Bıyık, Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Ak Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi Av.Abdulmecit Tarhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’anı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, "Peygamber Efendimizin 1447. doğum yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz dedi.

Gürbüz,”Peygamber Efendimizin gençlere her zaman güvenmiştir.“Nitekim seferlerde, gazalarda sancağı taşıma, orduya komuta görevlerini hep gençlere verirdi.

Peygamberimiz, gençleri cesaretlendirir, gururlarını ve onurlarını zedeleyici davranışlardan sakınır, onlara güven aşılardı” şeklinde konuştu.

Müftü Gürbüz Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerinin il, ilçe ve beldelerde Cuma gününe kadar devam edeceğini de ifade etti.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık ise, Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili detaylı bilgiler verdikten sonra bir süre önce Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen patlamada şehitlerimizi burada rahmetle anıyoruz dedi.

İlahi dinletisinin ardından programa konuşmacı olarak katılan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek, "Hazreti Peygamber ve Gençlik" konulu konuşmasında Peygamber Efendimizin gençliği verdiği değeri anlatarak, Mevlid-i Nebi Haftası hakkında detaylı bilgiler verdi.

Program sonunda Hakkari İl Müftülüğü görevlileri tarafından “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu kitaplar vatandaşlara hediye edilirken, Hakkâri Gençlik Merkezi ve Damla Gönüllüleri ise vatandaşlara lokum ve değişik ikramlarda bulundular. 

img_8066.jpgimg_8062.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.