Hakkari'de Mart Ayında Kar Yağışı Etkili Oldu

Hakkari'de Mart Ayında Kar Yağışı Etkili Oldu

Hakkari'de sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Yaklaşık iki haftadır Hakkari'de yaşanan bahar havası yerini sabah saatlerinde kar yagışına bıraktı. Lapa lapa yağan kar, rüzgarla birlikte etkili olunca şehir içinde araçlar güçlükle ilerleyebildi. Bazı kişiler kar yağışına hazırlıksız yakalananırkan, bazıları da şemsiyeleriyle kardan korunmaya çalıştı. Kar yağışı kısa sürede şehir merkezini beyaza bürüdü.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekibi tarafından kış boyunca yapılan geceli gündüzlü çalışmalar sonucunda ulaşıma açılan onlarca köy ve mezra yolu, akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrası yeniden ulaşıma kapandı. Yolların yeniden açılması için il genelinde çalışmalar başlattıklarını belirtti.

 Yetkililer, Hakkari genelinde akşam saatlerinde etkisini sürdüren kar yağışı sonrası 62 köy ve 155 mezra yolunun ulaşıma kapandığını ve yeniden ulaşıma açılması içinde çalışmaların devam ettiğini ifade ettiler.

dsc_2377.jpgdsc_2365.jpgdsc_2363.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.