Hakkari'de larva ilaçlama çalışması başlatıldı

Hakkari'de larva ilaçlama çalışması başlatıldı

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilaçlama ekibi yaklaşan bahar mevsimi öncesi kentte toplum sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ilaçlama çalışmalarını başlattı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yaz aylarının başlıca sorunlarından olan sinek ve haşerelere karşı şehir merkezinde başlatılan çalışmalar kapsamında larva ilaçlama çalışması ile karasinek,

sivrisinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için su birikintileri, bataklık, kanallar, fosseptik çukurlar ve gübrelik alanlarda etkin bir şekilde ilaçlamalar yapılıyor.

Yapılan ilaçlamada biyolojik ilaçlar kullanılarak larvaların tamamen yok edilmesi hedeflenirken, diğer canlıların ilaçlamalardan etkilenmemesi sağlanıyor ve çalışmaların 15 gün arayla mekanik pülverizatörle ile sürdürüleceği belirtildi.

unnamed-(1)-032.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.