Hakkari'de kuzuları şampuanla yıkayıp şenliğe hazırladılar

Hakkari'de kuzuları şampuanla yıkayıp şenliğe hazırladılar

 Hakkari'nin Otluca köyünde yaşayan köylüler, Kuzularını deredeki suda türküler eşliğinde şampuanla yıkanıp, kuzu kırpma şenliğine hazırladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Otluca Köyü Uyanık Mahallesi sakinleri, mahallenin alt kısımlarında bulunan ve Karadağ bölgesinden gelen su kaynağının üzerinde bulunan Bera Ğate deresinin etrafını taşlarla kapatılarak havuza çevrildi. Daha sonra küçükbaş hayvanları soğuk suyun için türküler eşliğinde, şampuanla büyük bir özenle yıkandı. Kuzuların yıkanmasının ardından ertesi gün kuzu kırpma şenliğine hazırlandılar.

Dedelerinden gelen geleneği yüzyıllardır devam ettiklerini belirten H. Hamdi Ertunç isimli vatandaş, Kuzularını daha temiz olmaları için şampuanla yıkadıklarını belirtti.

Ertunç; 'Biz de dedelerimzden kalma kuzu kırpma bayramı var. Biz kuzularımızı her yıl bu vakitlerde köyde akan derede şampuanla büyük bir özenle yıkıyoruz. Kuzularımızı yıkadıktan sonra kuzu kırpma şenliğinde kırpıyoruz. Bugün 700 koyunumuzu köylülerin yardımı ile imece usulu ve yünleri daha yumuşak daha sağlıklı olsun diye şampuanla yıkadık. bize yardım eden herkese teşekkür ediyoruz'' dedi.

01-226.jpg3-20200815151234.jpg05-097.jpg4-20200815151234.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum