Hakkari’de Kurban Bayramı hareketliliği

Hakkari’de Kurban Bayramı hareketliliği

Pandemi nedeniyle Ramazan Bayramı'nı evlerinde geçiren Hakkarililer kısıtlamanın olmadığı bu bayram öncesi alışverişe çıktı Esnaf satış yapma vatandaş ise evdeki hesabı çarşıya uydurma derdindeydi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Kurban Bayramı'na bir gün kala vatandaşlar, bayram alışverişi için soluğu çarşı pazarlarda aldı. Kentte bayram alışverişi denildiğinde akla ilk gelen yerler yine Bulvar ile Cumhuriyet Caddeleri ve alışveriş merkezleri oldu.

Kent merkezinin Bulvar ve Cumhuriyet Caddeleri ile ara sokaklardaki alışveriş merkezleri bayramdan bir gün önce en hareketli günlerini yaşarken, işportacılar çarşı merkezinin birçok yerine kurdukları seyyar tezgâhlarda bayramlık şeker, giyim ve ayakkabı bırakıp satış yapmaya çalışıyor.

Vatandaş ise evdeki hesabı çarşıya uydurmaya çalışırken, kısıtlamalar nedeniyle Ramazan Bayramı'nda beklediği satışı yapamayan esnaf, Kurban Bayramı'ndan umutlu.

Öte yandan Hakkari Belediyesi bu yıl kurbanlık satış yeri olarak şehirden iki kilometre uzaklıkta bulunan Sümbül Mahallesi 715 Sokak Belediye Otogarı (Tekser-Badinkurt) alt tarafı olarak belirlemişti.

Çok sayıda kurbanlık hayvanın getirildiği pazarda bayrama bir gün kala satışlar beklentinin altında kaldı.

Koyun fiyatlarının bin 100 ile 2 bin 200 TL arasında değiştiği Hakkari Kurban Pazarına gelen alıcılar ile besiciler arasında sıkı pazarlıklar yaşanırken alıcılar fiyatları çok bulduklarını ifade ediyorlar.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı Hakkari Kurban Pazarındaki satıcılar aşırı sıcak ve su sıkıntısı nedeniyle zorluklar ile karşılaştıklarını belirtip daha iyi bir kurban pazarının kurulmasını istediler.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl kurbanlık pazarlıkları ise bastonlar ile yapıldı.

1-20200730093122.jpg2-20200730093122.jpg3-20200730093123.jpg4-20200730093123.jpg

5-675.jpg6-486.jpg7-337.jpg8-249.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.